Wednesday, February 10, 2010

Miko Si anak kucing...

hurmmm semalam adalah hari yang memenat kan aku...entah knp..1001 rasa yg menyesakkan kepala...aku x tau knp...mgkin terlalu memndam perasaan ...huhuhu...bl kt ni selalu memndam perasaan..ni lah akibatnye..sampai satu saat...satu ketika..rasa macm nk meletup...nk menangis...dan kadang2 rasa rindu pada seseorang membuatkan aku jd begini...wah..ayat....bunger btul minah ni...huhuhuh bunger pon bungerla...nama blog aku pun bunga kan.."wardah" bunga..layout blog aku pun bunga..so..no wonder la kalo pemiliknya juga seorang yang suker buat ayat berbunger...huhuhu..bunga tu kan cntik..tp cntikkah penulis nya..arghh..melalut kelain pula,..ok back blik pada story kt....

Semalam aku penat sangat.kelas kat sekolah agak padat jadualnye..dengan pelbagai ragam muridnyer..fuuh..betol2 menguji kesabaran seorang insan yang bergelar "guru"..aku habis keje pukul 4.15...then terus drive blik umah..untuk solat dan rehat sekejap...perut plak..rasa lapar..tp x de maknan..hurmmm sempat mkn keropok je..arghhh asalkan makanan ..syukur...bedal jela...then lepas solat asar aku bergegas plak ke USJ 21...ada anak2 yg dahagakan ilmu menanti aku disana..sebagai manusia yang Allah galaskan tanggungjawab seorang Khalifah dan DIA telah kurniakan aku sedikit ilmu ..apa slahnya...aku kongsikan pada anak-anak itu...hurmmm...skurangnye2 aku telah buat sesuatu yang bermanfaat di usia muda ini...cuma yela..kadang2 aku x nafikan...badan ini tidak mampu melakukan bnyak bnda dalam satu masa...tp ia tidak mematahkan semangat aku..huhuhu...aku sahut cabaran Mr T...I will become an iron woman...huhuhuh one day la...nk kesana aku terpaksa menempuh jalan yg jam...huuuu..pnatnye..mata terasa mngntuk nk je lelapkan mata sekejap..tp kalo aku lelapkan mata waktu drive..cnfirm..x bukak2 dh2...huhuhu..so aku kuatkan semngat....sampai kat sana aku terus mengajar anak2 itu mengaji Al-Quran & sedikit ilmu fardu Ain...diam x diam...dah pukul 7.00 ptg..aku kn blik awal..cz yesterday my turn kt umah untuk masak...hmmm pntnye..tp tanggungjawab perlu dilaksanakan...arghhh..sekali lagi aku terpaksa menempuh jam..yg sgt membosankan dan menyakitkan kaki aku...yang kebelakangan ni memg sakit2 sendinya...knp ye...?mgkin effect aku terperangkap banjir dulu rasanya...

sampai kt umah plak ade sekor anak kucing yg budak umah aku jumpa waktu blik dr sekolah td.. kat luar rumah...aku dh tanya kat jiran2 sebelah kucing diorg ke yg sesat kt umah akuni..huhuh tp semuanya ckp tidak..hurmm aku pn cam kesian la kt anak kucing tu..so x pela aku letakkan kt..nk jadikan citer..aku blik je dr ajar ngaji..yg tgh penat2 ni..yg dh rasa nk pengsan..dahni..ngn tengah dengar kawan aku yg dok bercakap2..dan anak kucing yang dok mengia-ngiau...huhuhu pening x?x tau la kalo korang x pening x serabut...yg pnting aku serabut...huhuh..dandengan x sengaja nye aku tersepak anak kucing tu...dan aku terpijak perut dia............wargggggggggggggggggghhhh...aku x sngaja....anak kucingtu berdarah idung dia..aku panik la..tp cb lapkan hidung kucing tu..dan anak kucing tu cam pegsan..je aku tgok ..kire wktu tu 50 - 50 la...hahahha..tp waktu tu yg aku tau menangisje.....huhuhu aku x tahan sgt..aku sedih...aku biarkan dia tidor dan aku teruskan tudgasku memsak ..dlm keadaan yg hurmmm x taula nk ckp.doaje bg anak kucing tu hidup dan selamat....dan time aku nk tido tu ank kucing tu bgun..huhuu..alhmdulillah..hidup lg..so..nk x nak aku terpaksala jd ibu angkat kucing tu semntara waktu..cz semamlam aku call my mak..dia pesan jg la kucing tu sampai dia besar..sket..huhu then aku pn x sampai hati...so x pela..mmg di takdirkan dia untuk aku jaga..anak kucing yg terpisah dr ibunya..td aku sempat belikan dia makanan...huhuh lapar rupanya anak kucing yg aku bg nama Miko tu..sampi je kt umah aku terus kasi dia mkn ngn minum susu...hurmm lepas pada tu terus Miko diam..dan aku terus suruh dia tido..nasib baik pham bahasa..pas abis mkn ngn minum memg dia tido ngn nyenyaknyer.. x de lagi mulutnya bisiing mengiau..rupanya si Miko lapar..huhuhuhu

3 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

alalaaaa, sedeynyeee, sbr ye dear :)

MrYusSmile said...

alahai....siannye miko kena pijak, nsb baik x keok...!!! oklah tu jd mak angkat cat tu, tu kan binatang kesayangan Nabi.. jaga la cat tu, t dia akn sntiasa doakan kita sll..:)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to solehah&Mr Smile:huhuhu..memg sedey...iAllah..tp semalma dia tlh kencing merata2 hohohoh..tu yg x tahn