Wednesday, December 31, 2008

SeL@MAt Tahun BaRu

salam semua..penatnye harini..semalam aku br sampai dr kampung....semalah dh keje sebenarny...heheh tp aku siap blh lupe kt samlam keje...slamber jer.aku pg ambik tiket..30hb hahahah itula akuni syok sgt dok kg..tp memg syok pn..biasala..yg syoknyer dpt jumper my lovely parents..mak..ayah..rindunyer...sgt rindu..aku x leh ar citer pasal family..aku blh tgkp leleh..tu yg mls tu..then jmpa adik2 ku..a.cik,adik, adik fendi (sepupuku), a.ngh..opah,tok..sumer2la....rs kejap je...blik..x pela..sekurg2nye blh blik bersyukur...jgn kufur nikmat..hehehe

esok dh masuk tahun baru.."SELAMAT DATANG TAHUN 2009"...semoga mnjajnkian sebuah keberkatan...amien.. sebut pasal tahun br mesti ad azam br kan...sebelum ni aku jarg sgt berazam..sebelumni azam aku biasanya ad 1 je...every sem mesti nak dpt DEKAN..ataupn...mesti nk daptkan 3 pointr above..alhamdulillah...aku berjaya dapt semuatu every sem cm dekan jela...aku dpt 4 kali..alhamdulillah aku grade dengn pointr yg DEKAN...tp x la bgus sgt 3.59....syukur...usaha aku selama ni x sia2...yg pling pntg aku x nak sekali2 mghampakan ayah dgn mak..diorg dh bnyk berjsa ng aku..x terbalas aku..

taun 2009ni aku bkn lg seorg pelajar kolej..tetp masih seorg pelajr..sebb aper??sebbab hidup ni x de istilah x blajar...btul x? aper erk azam aku taun ni heheheh

  • aku nk jd hamba ALLAH yg lebih bertaqwa..
  • anak yg baik...solehah...heheh iALLAH..
  • kakak yg sgt brtgjwab kp adik2nyer yg tercyg...luv u all
  • sahabat yg baik
  • penCINTA yg setia...hahahha (bnyak mksud)
  • nk mnjana keewangn..nk jd JUTAWAN.....
  • aku nak dptkn LESEN kete....heheh voooooommmm (aku dh ad L tau)
  • nak kumpl duit bnyak2 nk g UMRAH (mak nk sponser sparuh...tq mak..)
  • nk jd seorg pndidik yg cemerlang...sebeum ni entah ape2 tah ngajar...
  • aku nk tambahkn ilmu dlm bidg fotografii...(dlm kursus)
  • nk kurus..hehehe..(buah hati dh bising GEMUK ..mak pn dh tegur soh kurus)
  • nk jg kesihatan..iALLAH..taun 2008 pnyakit pling teruk DENGGI...(x nak..ari2 amik darah..sampai tgn biru2)
hehehhe bnyak kann..kalo aku lupa...atau termiss..ingat2kan la ku ya...wahai sahabat2..semua...

Friday, December 19, 2008

Renugkan....[^ _~]`

salam...semua..sahabat2 hehehe..dh 6 hari dh x write somtg dlm blogni...aku dah blik subang dah..broaband aku kt sn ad masalah skit..so x leh gn..huhuhu sedihnya..ni pun aku kt umah memberku..tido sn kebetulan esok aku nk pg shotig gmbr org kawin...(aku bl nk kawin pn x taula...)..td aku tgk drama kt Astro RIA...tentg seorg lelaki yg kena AIDS...

erm so aku tepanggil untuk tulis tajuk ni...HIV/AIDS...bg aku ini 1 penyakit yg amat2 digeruni...nauzubillah..mntak2 kt semua dijauhkan..sedih jgk crite tu..dia sanggup tipu isteri dia konon2 keje sampi malm..bz x de masa kt umah..pdahal dia sbnarnya..buat keje parttime lain..paham2jela erk..(kenapa ye ada 1/2 lelaki sanggup buat naya..kt seoarg permpuan...?)then virus AIDS yg ad kt suami dia terkena pd isteri dia...waduh2..(kesiankan...?)pd kaum lelaki diluar sana..cubala renung2 balik..knpa ye mesti cr perempuan lain...sedangkan ad seorg isteri yg sgt mentaati suaminya...hmm entahla...pikir2 jela..

Org lelaki ni pndai psiko kan?sape blh jawab?....& sejauhmana kesetiaan seorang insan yg bergelarADAM kpd seorg HAWA...[^-^]sy hrp isu ni nk menyentuh mn2 pihak ye..just want 2 share...

Friday, December 12, 2008

Du!t "vs" L!fe

kalo sebut pasal..duwit atau dlm bhs omputihnye "MONEY" hmm memg x pernah abish..tp duit aku..yg semakin susut...hahahaha.x pela dugaan kan..aku mals nk pening pikirkan masalh ni even aku memg ad masalh...tp aku rs setiap org mesti mngalami masalh nikan...??cuma we should think how to get money...apa yg kt kn usaha.tp dgn cara yg HALAL....itu amat2 pntg..cz dengan duitla..kt bli anything we want..especially..our FOOD...cz dia akan jd darah daging kt right?

How to manage our money?sape ad pndpt...skrgni balance duit gaji aku tggal RM18o.00 je...huhu...camne nak blik KL esok...nk makn aper..ape yg aku wat ngn duit gaji aku?...

  • byr duit broadbnd RM113.60
  • Bawak..adik&hakim pg jaln2 kt Mid Valley..(sian diorg dtg KL kalo aku x bwk g jln2)
  • blnja diorg mkn ngn tgk wayang citer (Antoo Fighter)
  • aku bli "honey" kt mak...
  • aku pg klinik ambik obat...cz waktu tu aku pening smacamje..berpusing2 1 umah..
  • blik kg..tmbg bas..
  • bg duit kt a.ngah repair soket motor..

bnyak lgi sebenarnyer...walaumcm mn skalipn x pela..aku akn usakan...kalo sesape yg ad idea untuk aku tmbhkan pndptn aku..come out with ur idea...nampak gaye nyer,aku kn puasela...hehehe

Wednesday, December 10, 2008

K@L@M C!nT@

“Hello….saya Azzahra, tadi encik datang ke rumah saya ke?Boleh saya tau atas urusan aper?”

“Saya daripada Courier Service, saya hendak menghantar surat daripada pihak Kolej
Universiti Islam Antarabangsa kepada cik.”Balas suar di corong talian.

“Yeke,so bila saya akan dapat surat tu? Maaflah siang tadi saya tak ada di rumah.”

"Esok sy akan hantar surat ni ke rumah cik”

"Baiklah..terima kasih ya”

"Sama-sama”

Gagang telefon di letakkan..Tak sempat Azzahra melangkah emak terus bertanya

"Kenapa Along?” tanya emak

"Tadi syarikat Courier Service yang datang sebenarnya.Dia cakap Along dapt surat daripada
Kolej Universiti Islam Antarabangsa”

"Entah2..Along dapt belajar kat situ kot..bulan lepas Along apply kt kolej tukan yang mak
tolong poskn sijil along”

"A’ah..harap-harap macamtula, mak doa2kanla Along ye”

***************************************

"Ini rumah cik Azzahra ke?” seorang lelaki dalam lingkungan 40-an menyapa Azzahra.

"Ye, sayala Azzahra.” balasa Azzahra sopan

"Ini surat daripada kolej yang saya sebutkan semalam.” sampul surat bewarna coklat itu
bertukar tangan.

"Terima kasih” ucap Azzahra.

"Sama-sama.” lelaki itu berjalan terus ke vannya dan berlalu pergi.

Azzahra membelek-belek sampul surat ditangannya,lalu dia mengelurkan isinya..

Tiba-tiba...

Wajah Azzahra mengukir senyuman : TAWARAN KEMASUKKAN KE KOLEJ UNIVERSITI ISLAM ANTARABANGSA SELANGOR BAGI SESI 2005/06

"Alhamdulillah.” ucapan syukur keluar dimulutnya.

"Mak, Along dpt masuk kolej!” jerit Azzahra girang...

"Alhamdulillah..syukur,bila daftar?"wajah emak berseri-seri. Kelihatan bergenang air mata di tubir mata emak..






CONTINUE:

Tuesday, December 9, 2008

Bowingnyerr

arini dh hr ke 3 raya...sumer org dh blik..tggal aku,mak,ayah&a.ngah..yg lain sumer dh blik dan memulakan tugas masing2..cuma..a.cik ngn adik je pg KL..X nak blik sn lg...dh syok dok kt KL tu..lupa kg ya...wahai adik2ku sekalian...hehehehewhateverjela....asalkan bhgia....aku cam biasa dok umah lg pn keje lmbt lg...nk start..untng jgk jd cikgu ni..alhamdulillah...semalam aku bzz sgt2...ad org TAHLIL kt umah...kt kampung akuni memg camni kalo time2 raye..ni kira kawan2 jemaah ayah akula..Lepas solat Isyak diaorg ramai2 akan pg satu rumah ke satu rumah...untuk bertakbir raya...ermm memg best..tp x tau la kg korg cmner...tp yg sedih jgk cz generasi muda hrni hlang..yg jd jemaah masjid ni sumer org tua2..warga emas...tp semangat diorg tggi..
Semalam aku just goreng BIHUN...erm Habis diorg makn ...sedap kot..hehe ^ _~ pastu..kek,ice cream ngn roti...lagi ape erk..tujela air teh...Alhamdulillah licin semuanyer...tp penat basuh pnggan ngn masak la...cz sume tugas aku...sian nak surh mak..x pe la sekali sekala...anak Mithali....

Saturday, December 6, 2008

3sOk R@Ye!!

Erm...esok dh hari raye haji...td aku kuar jap ngn my family pg KUALA KANGSAR...mak nk bl brg skit...dh ramai perantau2 yg dh blik..jaln pn dh mula jam...biasala...bndr kecik..tp bl x musim perayaan..sunyi la jgk..Taun ni ktorg raye PERAK...tok Kedah..tam..m.su sumer mai raye umah aku..meriah la jgk..

S@L@M A!d!L AdH@

S@L@M A!d!L AdH@ kepada seluruh umat ISLAM sedunia....

Pejam celik...pejam celik.. hari berganti hari..siang bertukar malam...usia makin meningkat...tetapii...apa yg dh kt lakukan sepanjang kehidupan di muka bumi ALLAH ini...apa pengorbanan yang kite dh buat dlm hidup ini...kita sebagai manusia...kdg2 alpa sekadar hanya mampu meraikan HARI RAYA KORBAN atau Aidiladha...aku suka mengingatkan diri aku..apa yg dh aku lakukan ...apa pengorbanan yg aku buat...entahla...terlalu sedikit...kadg2 aku hanya mampu berkata2, BERANGAN itu memg my hobby...heheh bekorban untk diri sendiri pn sedikt...sebenarnya bl mnyentuh soal bkorban..terlalu besar..pengertiannya...banyak bnda yg belum aku buat dlm hidup aku...aku blum mnjdi manusia luar biasa...aku blum mnjdi hamba yg luar biasa ibadatnya kepada PENCIPTANYA...

Thursday, December 4, 2008

Ermmm...boring jgk hari2 yg berlalu tanpa manfaatkan sesuatu..so for today..apa yg aku nk bgtau kt sahabat2 sekalian satu resepi...mudah,ringkas "n" the important thing is it's very delicious....hahaha especially time ujan2 cam skrg ni kan...kuih ni sesuai dmakn time..pagi..or ptang...nama kuih ni pelik skit..mesti korg ketawa nyer
~ _~ namanya.... "Peknga" nk tau sbb ape?? sebab biasanya kuih ni kalo kt nak msak dia kt mesti tampal ato org kedah pggl tempek...kt dalam belanga(Kuali) so cb korg match kan word PEK(tempek)+ NGA(belanga)= PEKNGA...hihi

Bahan2nyer
>Pisang yang dh masak...biasanya kt gn pisang emas..ambik yg dh masak(suka hati kalo bnyak pisang bnyakla peknga dpt)
>Tepung gandum(bergantung pd bnyak pisg..TP tpung msti kurang dr pisng dlm 1 cawan cnthnya..agak2 sendirila tp mesti kurg dr pisang)
>Garam(secubit)
>Kelapa muda...
Caranye...senangje..
>Lenyek pisang sampi hancur..kemudian masukkan tepung gandum,secubit garam,& kelapa muda
>gaul hingga rata semua bahan
>panaskn kuali..kalo nk mudh gnkn kuali yg leper biasanye kt buat lempeng pkai kuali tu.
>masukan 1 sudu kecil minyak..
>kemudian masukkan 1 senduk bncuhan tadi..kemdian ratakn pd kuali shngga agk nipis.
>goreng sehingga garing...
Selamat Mencuba...Cuba tau..


Wednesday, December 3, 2008

Takutnyer....Denggi

Pagi tadi..aku tgk MHI...(MALAYSIA HARI INI)...rancgn ni memg pebret aku heheheh dikala waktu cuti..aku suka tgk program tv ni bknye ape..melalui nila aku dpt info2 baru yang selama ni aku x tau..sebab akuni jenis yg x berapa suka sgt bc surat khabar...tgk gmbarje...heheheh..time aku tgk td aku tertarik dengan satu wawancara bersama DR pakar nama dia aku lupa la...dia menyetuh ttg penyakit CHIKUKUNYA...pernah dengar x?....actually ramai yg tak tau ttg pnyakitni..ermm.walacmna sekalipun..jagn risau CHIKUKUNYA ni x sebahaya Demam denggi..penyakitni dia hanya menyebabkan lenguh2 sendi..simpton dia same je mcm demam denggi..hmm sebeut pasal demam denggi memg aku x dapt lupakan sampai bl2..
RAMADHAN yg lepas aku diuji dengn demam denggini..aku pn x jangka yg aku akan demam pd esok nya..sebb wktu 17hb Sept tu besday aku..aku waktu tu shat sgt..aku siap blh pg bazar Ramadhan jaln kaki...ramai2 ngn kawan serumah untk beli juadah berbuke..wktu berbuke tu pn elok lg...mkn memg berselera.puasala katakn...siap tarawih sumer la..aku bgun esok paginya untuk solat subuh dan bersiap untk pg skolah..ngajarla kan..aku mula rs x sedap badan aku rs pening2...tp aku buat x tau jela..pegi skolah mcm biasa..bl smpai kat skolah..masuk je dlm office gurutu..terus x larat.tp aku still masuk class just tgk bdk2 cz x larat sgt..then sampi pkul 4.30...aku ajak k.kila pg klinik cz x thn sgt..alhdllh k.liz bwak kete time tu..so aku ngn k.kila pn pg la...sampai kt klinik jmp Doc...Doc tu terkejut tgk suhu bdn aku bl dia check...39...pans sgt..dia terkejut jgk tgk aku x pengsan..so dia advise kat aku supaya aku buka puasa..cz takut kejang..atau kena kancg gigi..so nak tak nak aku pn buka puasa then mkn ubt yg dia bg..wktu tu dia memg suspect aku denggi..2,3 hari jgk aku mkn ubt tp x kebah2 jgk..aku mula rs x sedap hati..lgsung x berpluh..ari ahad cu aku dtg ambk dia surh reht kt umah diala...aku pn pgla..heheh.tp aku terima ksaih sgt wktu aku stay kt umah guru tu k.kila especially ngn bdk umah jg aku.masakkan bubur..mcm2la..time kasih kak..jasamu x ku lupa..aku stay kt umah cu 2 hr then cu hntr blik rumah guru smula..mlam tu aku x leh tidur..cz tapak kaki mula rs gatal2rs menyucuk-nyucuk..miang..mlm tu memg aku x tidur sampai pg.x blh nk tidur..sekali aku tgk tagn aku YA ALLAH...biji2 merah penuh tgn, kaki.memg aku takut sgt.pg tu aku teus pg klink semula jmpa Doc..ambk darh.2 kali aku kn cucuk cz urat x nmpak..Doc tu ckp result dia kan dpt dlm pkul 12..aku pg smula umah cu naik bas sendiri..cz x de sape nk ambik..wktu kt umah cu dlm pkul 11 lbh Doc call...aku terkejut sgt doc tu ckp "awak +ve denggi" wawawa takutnyer...aku pnya platlt drah 150...so Dr bg aku plhan nk stay kt umah untk hr ni or masuk wad..so aku call mak tnya pndapat so mak ckp masuk wad...MASUK WAD???huhuhu so nak tak nak aku call Doc smula masuk wad then dia sruh aku choose which hosptal...heheh kalo nk choose untk hotel ke best gak..so aku choose kajg..lgpn dkt dgn tam aku dkt sn..lgpun aku dh biasakan ngn kawasan kajang...lg 1 hehheh ad "dia" . sedih jgk cz x de sape plak nk pg hntar aku g hspital...huhu merata aku call p.cik ngn m.cik sumer keje..cz waktu tu memg aku dh x larat..Doc tu advise kt aku jgn buat keje ape2 yg aku nmpak merah kt tgn tu sebnrnya salur drh yg kecik2 tu pecah..thats why la jd camtu..takutkan...tp Allhamdulillah tetiba dia call aku..so aku mntk tlg la hntrkan aku ke hsptal..alhmdulillah p.su palk sudi pnjamkan kn kereta dia..smpi kt hspital aku kn masuk air 1 btol..ambik darh lg..alhdulillah aku x ken thn wad..tp esok nye aku kn pg klinik lg ambik drh..seksa btul..tp alhamdulillh..akhirnya aku sembuh jgk..cz mak,Doc,m.cik2 aku sume advise minum100 plus..dh brbtol2 aku mnum...heheheh.

Pg Kursus...

baru2 ni 25-26/11/2008...aku ad pg kursus modal insan untuk guru2 di PUSAT SUMBER PENDDIDKAN dkat Klang..ermm macam2 jgk dpt info baru bl pg kursus ni...yela yg paling terkesan kt dalam jiwa aku bl ustaz Dato Abu Bakar B Chik..menyentuh ttg btapa mulia nye profession seorg guru...even gaji kcik skalipn...tmbh2 lagi..ckgu skolah agama mcm akuni..tp x kisahla..pngalaman dan juga inilah ibadat kecik yg aku mampu buat membantu saudara seagama..

Tuesday, December 2, 2008

Sejambak Mawar

Kuntum 1 : Ketahuilah bahawa Allah akan mengampuni orang yang memohon ampun,akan memberi kepada yang meminta, dan menerima kepada yang bertaubat.

Kuntum 2: Prihatinlah dengan orang yg lemah, anda akan bahagia. Penuhilah hajat yang memerlukan, anda akan disembuhkan. Jangan bawa kebencian, anda akan dihargai.

Kuntum 3: Bersangkalah baik kerana sesungguhnya Allah bersamamu,para melaikat memohonkan ampunan untukmu dan syurga telah menanti anda.

Kuntum 4: Bersikaplah optimis dalam hidup dengan berbaik sangka kepada Allah. Nyahkanlah segala duka dengan mengingati semua nikmat yang telah dikurniakan kepada anda.

Kuntum 5: Ingatlah bahawa di dunia ini tiada kebahagiaan yang sempurna, kerana tidak seorg pun di dunia boleh mendapat semua keinginannya.

Kuntum 6: Contohilah pohon kurma; tinggi cita-citanya,kebal dr penyakit, dan jika dibaling dengan batu, ia membalas dengan menggugurkan buahnya.

Kuntum 7: Adakah kesedihan dapat mengembalikan apa yang telah luput, kecemasan dapat memperbaiki kesalahan? Lantas apa gunanya anda bersedih?

Kuntum 8: Jangan mengharap mendapat kesusahan atau malapetaka, tetapi berdoalah supaya beroleh ketenangan dan pemeliharaan.

Kuntum 9: Siramilah api kebencian anda dengan cara memaafkan setiap orang yang pernah berbuat salah kepada anda.

Kuntum 10: Mandi, berwudhuk, memakai wangian dan bersiwak merupakan penawar yang amat berkesan bagi setiap kesusahan dan kesedihan.

Tuesday, August 12, 2008

cinta
Ya Allah..pening nye kpala..knp a.cik wt perangai pulak...knp la adik2 ni x pernh faham yg kt syg dia..knp suke wt bnda2 yang menyakitkan kpla..knp org yg kt syg suke wt perangai...???knp degil..??knp..KENAPA..kalo sakit x nk mkn ubt..knp suka biar sakit? aku ni plak jenis org yg suke memikr..bnda kecik pn aku akn pikir..alhmdulillah x kn "HYPERTENSION" lg..tp berisiko..entahla..x tau nk wat mcm mn..kadang2 rs mcm nk terbng jauh2 bg sumer org risaukan kt..selalu kt je asyik risaukan org..

argh!!! capek bangat... pnt kn jd cikgu..ni baru blik dr sekolah..this week ada exam..ermm ingt kan x penat.. tp penat jgk...yelakan jalan raoun satu kelas..hahhaha dl kt tgk cikgu kutip kerts kt..skrg kt plak ktip krts student kt...kdg2 rs mcm kelakar..cpt dunia berputar...usia semakin mengkat..bak kata dlm iklan TV."zaman dh maju" ermm memg maju..tp jiwa kt yg blum maju..

Friday, August 8, 2008



ni la..barisan pendidik..SRI PINTAR AL AMIN...termasuk la..aku..iALLAH

selamat kembali..

Ah..dah lama rasanya x belek2 blog ni..tetiba rindu plak..lgipun br ad masa..sebelumni x de mood ni tetiba mood dh kembali alhamdulillah perjuangan harus diteruskan..dgn imej baru..

Myspace Code Generator

Thursday, May 29, 2008

(Najm: 1-6)

Demi bintang ketika terbenam.
Kawanmu (Muhammad)tidak sesat dan tidak pula keliru.
Dan tiadalah yang ia ucapkan itu (Al-Quran)
menurut kemahuan hawa nafsunya.
Ucapannya itu tiada lain hanyalah wahyu yang diwahyukan (kepadanya)
Yang diajarkan kepadanya oleh (Jibril) yang sgt kuat.
Yang mempunyai akal yang cerdas; dan (Jibril) itu menampakan diri dengn rupa yang asli

hari ini

Alhamdulillah dengn sokongn drpd k.su selaku bos aku praktikal,k.naz,lya, x lupa juga pd sidia yg bnyak menyokong...aku berjaya juga meluahkan pada Bakal bos yg x jadi aku tu..td. aku sebenarnya x sampai hati jugak..nk ckp yela..kt dh stuju..pastu x jd plk..aku rs x sonok la..dan aku rs bersalah sgt2...tp apakan dayakan...aku x nk menyeksakan diri ni...maaf kan ku..

Doa..seorg Hamba..

Ya Rabb..
berikanlah aku ketenangn saat ini,
saat jiwa ku sedang bergelora..
meghadapi ujian mu yang hanya sebesar zarah..

Ya Rabb..
kadangkala aku kalah dengan perasaan ku..
mugkin ad bahagia disebalik ujian ini..
mgkin ada yang lebih indah mennti drpd kepahitan ini.

Ya Rabb..
ampunkan aku selam ini mgkin aku terleka ..
lalu kau timapakan ku ujian ini supaya aku lebih mengingatimu..

ya Rabb..
ampunknla aku jika aku telah mengecewakan..org yg mgharap
aku x bisa ya Allah..melaksanakn tugas itu..

Wednesday, May 28, 2008

perkara yang x ku duga

hmm...takut masih blum hilang lg..mengigil kaki masih terasa...alhamdulillah bila terkena air wudhuk terasa kedamaian..mgkin ini ujian dr Ilahi untukku..walau x sebesar mn..tp impaknya cukup mndalm..bkn aku memilih kerja....td aku baru balik dr tempat yg menawarkan pekerjaan...sebelumni aku sudah berkali2 mnghubungi pemilik syarikt itu untk mengetahui tmptnye dimana...kerana aku pg ke sana tetapi syarikatnya x terlihat pn..hari ni aku..sampai juga di sana bersama temnku..alhamdulillah dia sudi menemankn ku..terkejut bkn kepalang aku melihat tmpat tu..aku jd seram cz x de org yg ad hanya pemilik syarikat itu(lelaki)..dan aku kalo aku jd keje kt situla..(Oh enggak bisa)..gue takutt bangat...aku sebenarnya x memndg..tmpt sgt aku x kisah..tp bl brdua mcmtu aku x blh
tnpa ada og lain..aku bimbang..perkara yg x diingini terjadi...kalo ad kawan perempuan lain memg aku nk..aku mohn maaf kalo pihak berkenaan mngatakan aku tdk bertangungjawab..tp aku pnya alasan ku sendiri..aku tidak menyalahkan pihak pengurusan..malah aku berterima kasih kerana sudi mengambil aku bekerja berdasarkan pengalaman aku yg x seberapa..tp aku mohon maaf aku nggak bisa menruskan ia..

Monday, May 26, 2008

aku dh pt keje

Alhamdulillah setelah berpenat lelah hampir 2 bln lebih aku sibuk mencari kerja, turun naik ofis org pg interview akhirnya aku berjaya jgk mndapatkn keje..walaupn gaji x lah selumayan mana tp ckup sekadar untg tampung kehidupan dan mencari pengalamn ..harap2 blhala..aku harap kerja ni baik dn tak mndatgkan msalah buruk pd disri aku...doakan kejayaan aku ya sahabat2 semua..aku sekadar hanya mahu mnambahkan pengalamn..

Photobucket

Thursday, May 8, 2008

haritu..7/05/08.pengalaman yg aku x dapat lupakan..kereta Si dia buat hal tgh jalan..waktu tu aku baru balik keje..as usual la dia akn pick up aku kt office almaklumla aku ni jenis yg x pandai bwk kereta baru nak ambil lesen..pastu x pela kete tu mula2 ok lg..tp kira bnyak jugak la destinasi yg aku singgah..cz dia ad appointment repair pc sorg m.cikni..so kami pg la umah m.cik ni kt bangi perdana..pg amik RAM cz m.cik ni asalnya nk tukar RAM dia surh gnti baru..pastu kami pg kedai computer plak..nak pg bli RAM..so belila..tetiba aku cam teringin sgt nak mkn sate kajang..so aku ajak la sidia pg dia pn cam setuju yela aku yg belanja sape x nak kan..rezeki jgn di lepaskan..kami pu bergerak la ke sate kajang HJ Samuri…waktu tu kereta tu ok lagi..lepas mkn then lepas je solat maghrib kt masji kajang tu gerak nk balik umah kete tu mati tgh jalan..huhu sedihnya lam btul kitaorg terperangkap kt situ..lastly aku amik keputusan blik naik teksi..alhmdulillah uncle teksi ni baik dia tlg sm repair kete tu tp x berjaya jugk..tp x kisahla…sekurg2nya dia ad smgt nk menolong..walaupn dia bgsa asing..
semalam aku g interview kat PTS Editorial..harap2 ad la rezeki untuk task tu..mesti bangga my parents anak dia dpt jd editor..ekekeke..berangan je akuni kan..

Monday, May 5, 2008


Seorg hamba yg serba kekurangan..
masih banyak...yg belum mengerti dan dimengertikan..


Cute...x? ni lukisan yg dihasilkan oleh penulis...ape tah aku dh lupa..tp ni kat PWTC book fair baru2ni...

:LifE iS a RoLLercOasTeR

Alhamdulillah..kita masih diberi nafas oleh Pencipta yg Maha Agung...jari-jari..masih boleh bergerak..kaki masih boleh berjalan...anugerah yg x ternilai...tp kadang2..kita susah untuk bersyukurkan?....