Monday, November 2, 2009

Face book dan Farmville

huhu..aku dah lama nak main farmville dlm face book ni tapi xberkesempatan..sekarang ni kt skolah akuni..cikgu2 dia sumer ad ladang sendiri ha..siap bela lembu, kambing, ayam..macm2la..aku diinvite tapi x sampai seru lagi nak main..wakaka..tp pagi ni terasa teringn sgt nak main cz smlam penat sgt aku bekerja..nak siapkan layout buku..(huhu..sape yg ad nak wat layout buku blh kasi aku erk)..so harni untk mereleasekan kepala ni skit mainla..aku baru tanam strawberry..huhu kn tggu 4 jam untuk tuai hasil tanaman.."huhu siap ad masa erk"..mana taknya org mngigau siang malam pagi petang nak duduk depan pc or laptop..semata2 nak tgok hasil tanaman..masalhanye bkn saje ad farmville kat facebookni..tp macm2 lagi..antaranya aquarium..aku ad..tp tak pernah g tgok pun entah2 dh berkulat huhu.tp x pe..mmbr2 aku rajin cuci..cz nak tambah coin..hahah...

pernah isu facebook dan farmville segala mainan yg ad dlmni la diutarakan kat radio sinar..huhu..macm2 hal..ad yg siap gaduh suami isterila semata2 nak main benda2 alahni..huhuhumacam hal la kan..

Sunday, November 1, 2009

Tudung labuh (Pelbagai Fesyen)

Heheheh...assalamualaikum..sumer...ni ad koleksi tudung labuh..kalau ad sesiapa yg berminat boleh la hubungi sy..Harga RM45.00..semua jenis.ada bnyak lagi..

Monday, October 26, 2009

wanita

aku seorang wanita....yang punya hati dan perasaan yang cukup sukar dimengertikan.kekadang..ok..kadng2 sedih, kadang2 cemburu...pelbagai perasaan ini boleh digaulkan sekali menjadi perisa yang kadangkala mnjadi penawar, yang kadangkala mnjadi..racun kepada diri seorang wanita..iaitu "aku"..hurmm

teringin menjadi manusia wanita yang luar biasa..macm2 yang boleh dilakukan..ingin juga menjadi kebanggaan org yang tersayang..tp mampukah aku..untuk memenuhi ruang2 hati org yang aku sayang...tiba2 aku teringat pada tulisan seorang teman...di blognya..dan dia pn mndapatkan tulisan itu dr blog rakannya...

"Bila kita sayangkan seseorang tu, kita akan lupa apa yang kita suka, apa yang kita tak suka, apa yang kita nak, dan apa yang kita tak nak. Apa yang kita fikir, ialah bagaimana cara nak membuatkan dia bahagia. Memang seronok bila tengok dia ketawa dan gembira. Sampai ketikanya, kita tak sedar yang kita pun dah tersuka apa yang dia suka."

aku suka sgt kata2ni..aku terdapat maksud yg cukup mndalam...memg btul..jika kita syg kan seseorang kita akn lupa apa yang kita tak suka.yang kita tau macam mna nak buatkan hati orang yang kita syg bahagia....kadang apa yang kt mahukan kt sanggup ketepikan...asalkan dpt memenuhi hasrat org terayang...sangat seronok bl tgok orang yang kita syang tersenyum,ketawa gmbira..lupa sgala duka yg kt hadapi....apakah ini yang dinamakan cinta...bagi aku inilah cinta...tp ..tdk blh dinafikan..cinta yang hakiki..cinta yang tidak pernah di skaiti ialah Cinta pada Pencipta ....

Perkahwinan..

diam x diam...pejam celik...masa begitu pantas berlalu..umur pun makin bertambah...hurmm tp bl mau kawen erk..terasa saket jugak jiwani bl setiap kali kunjungan kerumah sahabat2..yg bertnya..aik.bl nak "kawen.ni..?" jmpa la kat mn mesti tnya soalan tu...ha kalo blh aku nak jawab esok aku nak kawen..tp yela kawen x semudah kita bercakap..besar tanguggjawab...walau apa pn nak seribu dayakan x nak seribu dalih..yang penting jgn menyukarkan ttg erti perkahwinan... tetapi berfikir untuk menjadikan ia yg terbaik...moga2 Allah cepatkan jodoh aku bersama dgn org tersayang...amien..penantian itu satu penyeksaan...hanya kesabaran yang mnjadi tuggak utama...

Thursday, October 15, 2009

Muntah

hmm..tadi pas rehat aku masuk mengajar tahun 1..biasala bdk2 class memeg extrem skit..kalo tggal 1 mnt kelas blh pecah..dan aku bl ad dalam kelas tudh macam tarzan..tp bdk2 still x takut..x tau nak wat camner dah...hurmm bdk2 zaman sekarng..x kenal erti takut..erm yang aku terkezutnya..bl aku nak duduk kat meja guru sekali ad muntah budakni..YA ALLAH... xpasal2 aku kena jd m.cik cleaner..hurmm..bl tanya sapa yang muntah semua x ngaku..budak2..memgla menguji kesabaran btul..nak tak nak aku pg la amik mop cuci muntah..hmm ni blum kes kencing dalm seluar lagi..apa yang aku nak cakap sebenarnya..bdkni yang blh muntah diorg sering dibekalkan dengan "jajan" waktu pagi mcm keropok twities, cheezy..mana la tak muntah bdkni kalo hari2 makn bnda2 mcmtu..bl diorg dah makan breakfast yg pihak sekolah bagi diaorg x makn x pun abik skit je.diorg akan habiskan 1 paket besar keropok..hurm..aku x salah kan siapa2..aku blum bergelar ibu lagi pun..tp berdasarkan pemerhatian..kepada ibubapa..yang bekerja..tolongla jgn bekalkan anak anda dengan benda2 yang x sihat mcmni..blh makan..tp bkn as a breakfast..or everyday..makn bnda2 mcmni. lgipun keropok2 ni semua x elok untuk kesihatan..especially buah pinggang..kalo sibuk sgt belikan je roti bun ke..itu lebih bagus..dan jgn ikut kehendak anak anda..aku ingat lagi mak aku sampai sekarang dia marah aku ngn adik2 kalo makan keropok and air tin..ktblh makn tp x payah la selalu sgt.. Jalanilah kehidupan yg sihat...

Tuesday, October 13, 2009

kembali semula

Alhamdulillah..setelah sekian lama laptop akuni mengalami kerosakan sekarang ia kembali puli seperti sedia kala...huhuhu...senang skit nak buat keje..bnyak benda tergendala disebabkan kerosakan laptop ni..apa khabar sahabat2 blog ? lama benar aku tak mendengar khabar kalian?sihat?....ok sekarang ni aku nak bgtau..pada sesiapa yang teringin nak tgok jubah..jemput2la ke busana2u.com ye..aku ad letak beberapa contoh jubah.terbaru..jubah dari vietnam...sila la..

Saturday, September 12, 2009

Salam Aidilfitri

Pejam celik-pejam celik..dah semakin hampir dengn lebaran..dan mkin hampir ngn besday aku..hehhe..dh bnyak tahun dh rsnya besday aku jatuh pada bulan puasa..Alhamdulillah mudah-mudahan berkat..17 september ni hmm genapla umur aku 23 thn..dlm masa 23 thn apa yg dh aku capai..rsnya x bnyak sgt..ala kadar je..aku perlu berusaha keras lagi..tp aku bersyukur..cz azam aku dh bnyak la jgk tercapai alhamdulillah untk taun ni.. hmm di kesempatan ni aku nak mengucapkan selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir dan Batin..mohon maaf andai ad tulisan aku yg menyingung perasaan kalian...sedih la laptop aku x elok2 lagi..rupanya ad masalh pada pr'cer or kipas..hmm...mcm2 la hai..nak rayani..org sibuk nk wat persiapan raya wt hal la plak... kt sn aku ad sertakan kad raya..untuk sahabt2 blog akuni..sudi2 la ambik ye..aku x buat sendiri..cz yela laptop rosak..hmm terpaksala ambik dr internet je..

Wednesday, September 2, 2009

Bingung

hurmm..salam Ramadhan buat semua pengunjung blogni..maaf..blog ni agak sunyi..dah lama aku x menulis..tmbahan lagi..sebelum ni aku bercuti seminggu..kemudia..blik dr cuti laptop kesayangan aku rosak..sedih sgt..ni pun pnjam laptop member..mana tak rosak..adik2 kat umah tu asyik main game je...x larat nak tegur dh...sebelumni ok je..Hmm harap2 MR T dpt tlg..tp dia sbuk skit la plak kebelakangn ni..x dpt nak antar lagi..hmm.."awak nnt tlg repairkan erk"..huhu...

ape lagi nak tulis erk..aku pun bingung x tau nak ckp pape..kadg2 rs mcm bnyak sgt nak citer..bl dpn laptop..dh blur...x tau nak tulis pape...hhohoho whatever pn...selamat berpuase...jgn lupe kirim kad raya..heheh ^_*

Sunday, August 23, 2009

cuti

skrgni aku tgh bercuti semggu..kat umah..heheh..cuti sekolah..hurmm jd chef x bertauliah kat umah..huhuhu..hurm..tp boring gak x tau nak wat pe..bkln mals...tp cam entah

Sunday, August 9, 2009

Aku dan Paru-paru..


semlam lepas hbais tuisyen aku pergi klinik..klinik tu dekat je ngn my school..cz aku dh 2 mggu rasa semput2..kjap ok kejap x...tmbah kalo time aku puasa..lagi la..aku akan sedawa..je kejap..cz angin dh penuh bhgian dada..dada jd keras...hurm..aku risau..yela ramadhan dh nk dekat aku nak puase dgn baik..dh la taun lepas nye ramadhan aku kn denggi...lama aku tggal puase....so aku pg klinik tu..hmm alhamdulillah Dr tu baik sgt..dia check aku onya penafasan..then tetiba dia masuk dlm bilik ubat (farmasi) dia bg aku secawan air panas..kr suam la jgk..then dia suapkan ubat..hehhehe..pastu dia urut blkang aku...dia ckp aku x dpt terima oksigen yg ckup...then ni br pergkat awal radang paru2..kr macm br nak jadi..dia check kuku aku..nam cam biru2...hmmm..patutla..then dia nasihatkan aku minum air panas...bnyak..ni br nak kena..lgpun sekarg ni cuaca kotor..tmbh kawan subang tmpt aku..hm...x tau la..btul2" bad pollution" jgn sampai kahak dh bertukar kuning,kerap btuk dan demam..tu dh nak peringkat teruk gak...
what ever..pn aku doakan agar aku cpt elok..x lart skit2..ni..so..untk shabt2 yg lain..dan especially to MR T...minum air masak2 bnyak2..jgn minum ais...

Tuesday, August 4, 2009

Doa


Doa dan semayang malam adlah bnda yg sepatutnya x bloeh dipisahkan....kerana apa?itu yg membuatkan kt tenang...dan apabila hati ini gundah itu yg mnjadi pengubat...x de sape yg dapat tunaikan permintaan kt melain kan Allah yg satu...x de sape yg dpat tnangkan hati kt...Melainkan Dia..kadg2 malu jgk nk berdo ngn DIA yelakan...akuni bnyk sgt dosenye...rs mcm layakka nk mntk macm2...masih adakah ruang untuk aku..Tp sebenarnya Allah itu maha pengasih lagi maha penyayang...walau ape pn skap kt..jahat mcm hantu..hantu lg baik aku rs...ekekek...Allah ttp dengar doa kt...adakalanya DIA makmulkan secepat mgkin..adakalnya dia tgguh seketika..mgkin untuk diuji hambanya ini..tp kdg2..kt x mampu...untuk meghadapi ujian nye...hmmm..walau ape pn..doa adalah senjata org mukmin...selain doa knla berusaha jgk..kt x blh la doa..je pastu goyang kaki...mnnanti bulan jatuh ke riba...memg x jatuh la blnnye..rezeki x kan datag bergolek.tp kalo kt x doa..mksdnye kt cam sombong dgn Allah..btul x?lgpun ad hadis yg mngatakn mcm tu..tp aku dh lupa..bunyi nye mcm mn..

Tuesday, July 28, 2009

Perkahwinan


td waktu kat sekolah aku dpt msg dr Yah kawan kolej aku dl..dia bgtau classmate ktorg nak nikah..bln 8 ni..dia tnya aku nak pg ke tdk..huhuhu..iAllah..kalo aku ad masa aku memg nak pg..majlis tu..yela kawan sendiri kan..hmm seronoknya kan menanti hari bahgia.... Perkahwinan adalah ubat kepada suatu penyakit iaitu Cinta..hehhe..aku ingat lgi aku ad dgr cramah forum perdana x silap aku..ustz tu ad bgtau perkawinan adalah ubat kpd pnyakit Cinta.. kadang..perempuan bl menginjak umur 21 ke atas mesti akan terfikir soal ni kan..tp ni pndapat aku.mgkin sesetengah tak begitukan..ad yg menganggap..kerjaya lebih penting..tp bagi aku..perkawinan dan kerjaya adalah sama penting...tambah plak umur dh 23 thn, brapa bln lagi 24 thn..mkin meningkat...x salah kan rasanya kalau kawin muda..x semestinya kawin muda itu akan menyusahkan hidup..bkn ke..Allah dah janjikan rezeki pada setiap perkahwinan..knp perlu takut kan?..dan setiap zuriat yg lahir dari perkawinan itu pasti ada rezeki nya..yg penting kt mesti berusaha...tanpa mengenal putus asa.. aku ad terbaca 1 artikel yg mnegatakan..dengan perkahwinan itu salah satunya membuatkan hati kt merasa tnang..dan mudah untuk beribadat, bekerja dan sebagainya....tp aku x pasti kesahihan nya..kn tnya org yg dh kawin..tp bg aku betul kot..yela sebelum kawin..semuanya risau...gundah gulana...huhuu walau bagai manapn tahniah aku ucapkan untuk ika..semoga perkahwinan nya berkekalan..selamanya..dan untuk aku..Moga Allah percepatkan jodoh aku ngn "MR T"..amien..iAllah

Monday, July 27, 2009

home cup cakes

salam semua...ni nak bgtau ni..aku ad wat satu blog iatu my home cup cake...di my home cup cakes..ni kalo ad sesapa yg berminat nak buat tempahan cupcake untuk apa2 majlis tu..di alu-alukan...dan sempena Ramadhan Al-mubarak yag bakal tiba x lama lagi home cup cake ad menyediakan..tempahan untuk kuih raya..sesapa yg berminat..jom la lawati laman web aku yg terbaru..kt beramah mesra di sana plak k...www.homecupcakes.blogspot.com

Wednesday, July 22, 2009

Sakit pun O.K




tadi sewaktu aku bc blog2 member yg lain aku tertraik dgn buku yg ad dlm blog anum yg bertajuk skit pn OK...aku rasa saat seperti sekrang..mksd aku saat kt dilanda wabak H1N1 dan jerebu ni..membuatkan aku terpanggil untuk memiliki buku ini.bkn shj untuk dr sendiri tp untk dihadiakn kpd mereka yg mengalami..pnyakit...aku tetiba terharu membaca blog ibu seorg kenalan ku iaitu ummu solehah..yang terpaksa bertarung dgn pnyakit H1N1..hmm..sedih..baru aku tau btapa dasytnya penyaku flu ni..tp kadg2 aku plik knp ye pihak yg bertggjwab kurang memberi perhatian terhadap wabak seperti pada peringkat awal dahulu..cnthnya setiap penumpang pesawat dr negara yg dijangkiti wabak ini yg dh tiba kt airport , tidak di periksa tahap kesihatan mereka..sebelum dilepaskan keluar.. dari airport. bkn kah itu salh satu pncgahan awal sebelm wabak tu merebak mcm skrg..memg dh sush dh kalo nak kawal..ni just pandangan aku..sahaja.. Berbalik kepada buku "sakit pn O.K " ni..memg bagus untuk kt miliki...ianya bertujuan untuk menambahkan keyakinan dan motivasi dalm diri kt bl berhadapan dgn penyakit...credit to anum..krn jmpa buku ni...waktu aku buka gerai buku lepas..aku sempat beli sebotol habatus sauda...mkanan mmg bagus..untuk melawan penyakit...dan ia adalah pnwar untuk pnyakit, batuk,kencing manis, sakit gigi..dan mcm lagi.

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain "Gunakanlah Habbatus Sauda" kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)
so, sama2 la kt memartabatkan ubatan2 Islam ni..kan..x rugi pun...

Tuesday, July 21, 2009

memories..

hurm..aku kembali bekerja semula seperi biasa..tp mggu ni agak memboringkan aku ka sekolah...knp ? aku pn x pasti...yg pastinya aku rindu sgt2 pada seseorg..hmmm sape lagikan..MR "T "la..yela waktu hari jumaat hariu ktorg bekerjasama..buka booth kat msjid bndar baru sg buloh..hurm bes sg..yela kan..sku memg suka meniaga pun..dh lma ktorg plan nak bkak booth ni..alhamdulillah..akhirnya tercapai jugak..walaupun x la untung..dan nak kata blik modal pn susah..kira ckup2 mkn2la..tp alhamdulillah..ini satu pengalaman buat kami..yg pastinya..kami adalah tauke yg termuda buka booth ka situ..huhuhu....bangga skit...kt org jual buku agama..dr telaga biru..itu sumer under MR "T"..aku plak ambik novel2 dari jemari seni publishing..tmpt practical dl..smping tu aku jual cupcake..alhamdulillah mndapat smbutan yg mnggalakkn..selalu aku jg booth org je kan..kali ni aku plak jg booh sendiri..bnyak gak bezanya tu..tp alhamdulillah..bekerjasama ngn MR T x sukar pn..dia bnyak mnolong..kalo aku ad wat silap pn dia x marah..tegurje..then btulkan yg salah..tq ye (^-^) cz waktu 1st day aku niaga..aku tersilap kira..terbagi diskaun lebih..huhuh..best sape yg beli waktu mula2 tu.. .moga2..kalo ad rezeki lagi ktorg nak buka booth lagi..kengkawan blog inform la ye kalo ad tapak booth yg nak disewa..jgn la mahal2..x mampu...murah2 je..rugi la kalo ktorg x teruskan bisness ni..lagipun..brg2 dh ad kan..mcm lampu..meja..complete setla kiranya..tp bl dh kembali ke tugas asal...jiwa ni agak boring..entahla aku pn x tau..masing2 sibuk dengn keje sendiri...pas 3 hari bekerja sekali..masuk hari Isnin masing2 wat hal sendiri..hurm..terasa rindu..rindu sgt2...Blh x nak ulang blik..bl aku nk tulis buku rekod mengajr nampak tarikh sebelum2 ni..tetiba rasa sedih..cz tarih yg istemewa tu dh lepas..terasa sekejap sagt..aku ni memg sentimental skit..kalo aku rindu org mmg camni...aku ingt lagi waktu form1 aku masuk asrama..waku tu pas raya ..sebelum raya tu aku, tok,ngn m.cik2 yg lain sibuk la buat kuih raya..ok x pela..bl dh raya dh masuk asrama ok pun kirim la kuih kat aku untuk bwak blik kuih tu ke asrama..aku bawak blik..aku kasi jgk kat kawan2 satu dorm..tp aku x mkn..sebb ape?sebab aku x lepas nak makn kuih tu..setiap kali aku nak mkn mesti aku tringat sgt kat to,kat sumer kluarga2..aku teringt waktu sibuk2 wat kuih tu..aku x lepas nak mkn..so aku simpan..smapai la blik cuti..aku bwak blik, blik kuih tu kat umah tok..diorg sumer ketawa tgok perangai aku...tp itula aku..smpi skrg peragai tu x brubah...aku takut kalo aku rindu org..takut sgt..tp ye la perasan kan..mn blh paksa..kt akn rindu pada org yg pling kt syg...so.MR T..anda adalah antara org yg paling aku syg...smpai bila2..pn

keje aku ni pn sering menguji kesabaran aku dan tahap kestressan aku..kdg2 rs x mampu...mgkin org nampak keje cikgu mudah..tp sebenarnya jauh sama sekali tidak..bnyak menguji kesabaran..bnyak bermain ngn perasaan...tp kadg..rs seronok..aku x pasti..cm aku perlukan sokongan..aku perlukan nasihat,aku perlukan motivasi....supaya ia terus tumbuh dlm jiwa aku..


Sunday, July 12, 2009

sensitif

susah jgk jd org sensitif mcm aku ni..kdg2 bnda yg aku wat blh menyinggung perasaan org lain..yela kdg2 k rasa kt btul..perasaan menguasai fikiran..payah tu..aku kdg 2 jd org yg mcm tu..
hmm..ni yg aku patut berubah..mesti berubah...

hmm..gigi yg aku sakit haritu dh aku cabut..lega..tp berlubang besar bekas gigi tu kn cabut.even sedih dh x de gigi yg satu tu tp nak wat camne..aku dh x tahan sgt2 dh..rs mcm nak demam..sampai telinga sumer sakit...pastu gusi plak bngkak..fuuh..dasyat btul..pasni knala jaga gigi bteul...tu la aku ni takut sgt jmpa Dr gigi...hurm..skit gak..dh 2 hari x mkn nasi..nak bukak mulut besar x leh..rahang sakit..tp alhamdulillah..mkin baik..

td aku kuar g ambik lesen..alhamdulillh dh siap..pastu..pg mid valley jap..beli brg wat cake..alhamdulillah..ad org tlg sponsor..heheheh..sape lagi kalo bkn.. (ehem..ehem).."tq erk awak"..jasamu ku kenang..ekekek whatever pn..tq so much..cz meyokong sy dr blakang tntg mnt sy ni..tq sgt2..

Sunday, July 5, 2009

lesen

alhamdulillah berkat usaha aku..tiap2 mggu ulang akil dr subang ke bangi semata2 untuk bljar kete yg telh sekalian lama tertangguh akhirnya berjaya..syukur sgt.terima kasih Tuhan..yang aku gembira nya juga cz ini adalah salah satu azam yg aku capaikan untuk tahun ini..
  • aku nk jd hamba ALLAH yg lebih bertaqwa..(masih terus berusaha)
  • anak yg baik...solehah...heheh iALLAH..(masih terus berusaha)
  • kakak yg sgt brtgjwab kp adik2nyer yg tercyg...luv u all (masih terus berusaha)
  • sahabat yg baik (masih terus berusaha)
  • penCINTA yg setia...hahahha (bnyak mksud) (aku yakin pada dirini selagi Allah tak amik syg aku, aku sentiasa akan terus menjadi pencinta yg setia..walau apa pn persepsi..nobody perfect)
  • nk mnjana keewangn..nk jd JUTAWAN..... (blum lagi)
  • aku nak dptkn LESEN kete....heheh voooooommmm (aku dh ad L tau)(alhamdulillah dh dpt P)
  • nak kumpl duit bnyak2 nk g UMRAH (mak nk sponser sparuh...tq mak..)(blum lagi..tp passport dh ad)
  • nk jd seorg pndidik yg cemerlang...sebelum ni entah ape2 tah ngajar...(dh mula rasa nikmat mgajar)
  • aku nk tambahkn ilmu dlm bidg fotografii...(dlm kursus)
  • nk kurus..hehehe..(buah hati dh bising GEMUK ..mak pn dh tegur soh kurus)(br turun skit..perasan..skrg dh join celebrity fitness)
  • nk jg kesihatan..iALLAH..taun 2008 pnyakit pling teruk DENGGI...(x nak..ari2 amik darah..sampai tgn biru2)


hari jumaat lepas aku sempat blik perak..kebetulan nk antar laptop a.ngah..yg dh siap repair aritu..skrg kat kg dh musim durian..a.ngah plak skrg dh jd tokei durian wakakak..bagusla..kan..dia ari2 turun naik dusun ayah aku bawak turun durian..yela..cr duitkan..aku suka kalo adik2 aku nk berusaha macm tu...bagus..

sebut pasal usaha..dlm hidup ni msti nk kn usaha kalo kt x berusaha..hmm hidup yg sia2...

Sunday, June 28, 2009

kuat

hurm..pas sakit gigi ni aku kn batuk plak..fuuuh...ujian btul..dhla skrgni gh kecoh fasal H1N1..memg takut..mntak2 dijauhkan penyakit tu..sebenarnya antibodi aku ni x kuat...kn btukni pun berjgkit ngn budak serumah dia dmam, selsema ngn btuk..tido plak sblah aku..apelagi....fuuh..sabar jela...tp kdg2 x than jgk..nak wat camne kan ..pyakitni kalo nak dtg kejap je...
tp kalo nak hilang..susah sgt2...itu
sebab ad perbhasa mncgah lebih baik dr mengubati..cz kalo nak berubat memg sush dh...kdg2 bdn kt ni bkn sesuai ngn semua ubat kan..

Monday, June 22, 2009

sakit gigi


hmmm dah lama rsnye x menulis blog ni..pas cuti ni aku sgt bz...mcm2 aku kn buat..huhuhu baru2
ni aku pg test kete sedih sgt failed..cz aku sgt gabra waktu ekekek JPJ tu grang sgt... bnda dh lepas..pasni cb lagi kan..aku pas cuti ni memg aku x rehat lagsung..sabtu ngn ahad aritu aku pg kursus..ni kursus sendiri la.kursus hak asasi kanak-kanak...atau dlm nama omputih nye "CRC = Children Right Convensyen"...wa..ini kursus pasal law kanak2..atau pn dgn lebig senang lagi..hak kanak2...nnt aku akn citer secra lebih lnjut pasal CRC ni cz ramai org x tau...cz CRC ni baru di terima pakai di Malaysia pd tahun 1995...nnt kt citer lagi..

yang aku nak citer skrg aku sakit gigi....1st time rasa skit gigi...ya Allah...hai..dh la gigi ra nak geraham..aku nk kn pg cabut..tp takut..cz tnjang dia kuat lagi...hurmm..ade sesapa tau x cara nak hilgkan sakit gigi ni..semllm aku dh kumur ngn air garam..alhamdulillah ok la..tp ni rs sengal2 lagi..tkut laaaaaa......


Tuesday, June 2, 2009

Cuti

sekarg ni aku tgh cuti..cuti skolah..yuhuuuuuuuuuuu..bestnya...alhamdulillah broadbnd ni blh gn plak. selalu dtg sn..dia x leh gn..ni rezeki lani...cz aku skrg kt umah m.cik..cuti ni x pg mana2 pn..cuma mggu lepas la berjalan sakan..mula2 bawak rombongan budak2..pusing putrajaya...naik cruise tasik..best ooo...terasa mcm naik star cruise..heheheh..jdila kan..nak naik star cruise entah bl lakn..pastu esoknya pg gntg..hmm..best jgk tp pning2 la...


macm kt oversea je..huhu pdhal

tgok la..sempt posing lg...huuu

merenung masa depan..


Wednesday, May 27, 2009

Sambutan hari guru

hari ad sambutan hari guru kt my school..heheh memg havoc gyler..selalu anak murid yg main ..yg nyanyi..ni cikgu2nye plak..yg best nye tadi group aku mnjadi juara ...acara sukaneka..wakakaa...best la..memg dh lama aim hamper yg hrga RM100 hinggit tu..akhirnya..dpt la jgk..alhamdulillah setelah berusaha keras..td petndingn yg ada mula2 skali
  • masukkan getah ngn straw - dpt no 2
  • pastu bawak bola ping pong - dpt no 1
  • pertandingan makn kek pisang - dpt no 1
  • last skali kerusi beracun - dpt no 2
so bl total jumlah markah..dpt la..no 1..heheh best arr.. last sekali tu sesi..murid2 bg hadiah kat cikgu yg diorg rs nak bagi..huhuhu...so aku dpt bnyak gak hadiah..mcm x sgka plak..ada dpt kain, tudung..mug..mcm2 la...satu beg plastik besar.. apa2 pun..terima kasih untuk anak2 murid sekalian...tq sgt...



Friday, May 22, 2009

banyak nyer keje

uhuk...uhuk...terbatuk2 aku..hmm pas abis selsema batuk plak dtg menyinggah..huhu memg x tahan kan kalo salah satu deria ke,anggota bdn ke sakit..tp alhamdulillah masih sihat..cm batuk jela..miggu ni aku sagt sibuk..macm2 nak kn buat..nak kena semak kertas soalan budak2 lagi, pastu nak kena kemaskini fail diorg la..pastu kena isi rekod book diorg la..fuuuh..x mnag tgn dibuatnya..member2 aku yg lain siap bwk blik lagi kat umah..tp aku ..x la..malas la..urusan keje bawak blik umah..x leh nak rest.. kalo kat tempat keje tu pulun betul2..hmmm..
this week aku x de cuti..sabtu ahad keje..sabtu ad tuisyen sampi pkul 12.30..huhu pastu ad blaja kete..ahad keje lagi cz ad "Parents Day"..heheh hari yg menakutkan bg cikgu dan anak murid..tau x knp?
Parents Day ni kira mcm waktu kt dl2 hari mak bapak datg skolh sain kad kemajuan kan jumpa cikgu..tp dl lain citer aku jd murid ayah yg akan dtg sain report card skrgni aku dh jd cikgu..hehhe dh besar dh erk..dh terbalik plak..tp nak wat camne..itulah perjalanan kehidupan..
aku paling takut parents menyerang ...aku dh pernah kena dh taun lepas..ada mak budak tu dtg jumpa aku..dia x puas hati markah anak dia rendah..disebabkan anak dia x ckup masa nk jawab..siap tanya lagi akuni kelulusan darpada mana.hehhee...huhuh jd mgsanya CIKGU..tp ye la tak semua mcmtu dl 10 org tu ada la sorg...tp aku x kisah semuanya membuatkan aku bertambah matang..hmm nobody perfect..cm ye la perasaan risau tu ttp ad la..tkut kn serang lagi..hehhehe

meja yg sgt bersepah..sape kata cikgu x sibuk.sibuk tau..huhuhu..





record book yg kira bagus la..biru je kan..x de merah..alhamdulillah..

Tuesday, May 19, 2009

Penatnya

hmm hari ni memang penat sgt..cz harini aku puasa..tp x sahur..heheh..pastu mngajar lagikan..sampi pkul 4.30..mana x nya..lagi satu aku ni kalo nak puasa kn sahur..yela kdg2 tu bl dh tidor nk bgun sahur tu cam malas plak..so..hmm terlepas la sahur..bl dh sampi tgh hari mengelatar tangan nagn kaki..heheheh..td blik keje aku masak..lagipun 2 day turn aku masak..heheh tekak ni terasa plak teringin nak makan nasi minyak..so aku pun masak la..main campak2 je..asal kan jadi je..memg penat..tp aku rasa..ini adalah satu latihan sebelum kawin ...cewah..cz dh kawin seng x pyh nak pakai bibik..lagi satu aku punya prinsip aku x nak suami yg aku cinta tu yg aku syg tu mkn air tgn org lain..kalo air tgn mak ke, family2 yg lain tu lain citer..hehehh..pendek kata aku x nak ada bibik..heheh biarla aku penat..asalkan kepuasan tu yg pnting .... barulah dapat keluarga yg sakinah...heheh...begitu jgk dengan anak2 aku..heheh biar ibu mereka yg masak sendiri..heheh

so inila masanya aku nk blajar betul2..ini satu pengalamn yg x blh di beli kan..ok kat sn aku nak kasi resipi buat nasi minyak yg simple..hehehe..selamat mencuba..

Bahan-bahannya:
2-3 kuntum bunga lawang
1 batng kulit kayu manis..
1 helai daun pandan
1 biji bawang besar
kismis (kalo suka kismis bnyak tarukla bnyak)
3 sudu minyak sapi (kalo x de minyak sapi taruk jela planta)

Cara-caranya:
Panaskan minyak sapi..
tumis bunga lawang, kayu manis, bawang besar tu ditumbuk halus
pastu bl dh kuning masuk kan air ngn daun pandan
pastu masuk beras
pastu habisla..masak cam biasala..
pastu bl nasi tu dh kering air masukkan kismis kacau
perlahan-lahan sampai kismis rata dalam nasi.
tguu skjap sampi nasi masak
pastu angkat..



selamat mencuba

Sunday, May 17, 2009

Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru untuk semua guru2 dimana jua anda berada..termasuk diri aku..buat pertama kalinya...hehehh...bagi aku perkataan guru ni terlalu meluas. sesiapa yang pernah mengajar secara langsung atau tidak langsung dia adalah guru. tidak semestinya mengajar kat sekolah baru guru btul x? contohnya Imam syafie (kalo salah btulkan) seorang lelaki telah mgajarnya bagaimana untuk mengenali anjing betina atau jantan..melalui cara ia kencing..

Jadi skop seorang guru itu meluas, mak kat umah pun adalah cikgu kt even dia x pg skolah mengajr pn..tp dia mgajar kita mnjadi seorg manusia..mengajr kita menyuap makanan..itukan satu pengajaran..btul x?...kawan2 kt pun adalah guru kt...bkan?pelbagai bnda mereka mgajar kt..teringat kat kolej dl someone yg semangt special dlm hidup aku..heheh dia bnyak mengajar aku subject2 kat kolej dl terutamanya subject descrete mathematic ngn programing,design..entahla..macm2..byak ilmu yg aku dpt sampai la hr ni dia x pernah jemu pn mengajar aku..walaupun kdg2 aku ni malas jgk..heheh..tq ya "kasihku guruku"...

Hehhhe sempena hari guruni pagi2 tadi anak murid aku dh ketuk bilik guruni...diorg ucap selamat hari guru..pastu kasi sekuntum mawar merah..heheh jagn jeles...tp bunganya plastik jela..tp aku mghargainya...yg bestnya walupun aku garang tp diorg ttp ingt dan aku cikgu pertama yg dpt hadiah.hehheheh

Wednesday, May 13, 2009

tag

sejak 2 menjak ni aku sering di tag..hehehhe..so untuk tidak menghampakan org yg mentag aku dgn suka hatinya menjawab tag2 ini..
1. anda rasa anda hot?
entah biasa je..terpulang kepada sesiapa yg mentafsir..cz diri ni x rasa hot pun.heheh cm kdg2 hot kat org adela

2. upload gambar kegemaran anda.



3. kenapa anda suka gambar ini?
sebab gmbr ni hari aku grade...huhuh..buat pertama kalinya aku pakai jubah konvo..

4. bila kali terakhir anda makan piza?
dh lama dah x mkn..tp taun lepas la..lama kan..ad org nak blnja ker?


5. lagu terakhir yang anda dengar.
"ketulusan hati.." marshanda..
6. apa yang sedang anda buat selain selesaikan tag ini?
menaip,chating,wat design layout buku..
7. selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
ayong...dan ("Syg" tp ni untuk org istimewa je..huhuhu)

8. tag lagi 6 orang dengan hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan. sila lakukan kalau tak kena denda mandatori.
1- Solehah
2- Mumy Hannan
3- anumz
4- k.hani salwa
5- nohas
6- selamburb (hafiz)


9. siapa no 1 kepada anda?
Solehah: sebab dia shabat pertama yg aku kenal semasa dlm dunia blog..actually seblm berblog pn dh kenal...hehhehe
10. bagaimana pulak dengan no 4?
k.hani-sebab dia best..seorg peguam yg sempoi dan kelakar...tp takut bl dia moody
11. kata sesuatu tentang orang no 5.
nohas-seorang yg penuh kata2
12. bagaimana pulak dengan orang no 3
anumz-seorag gadis yg penuh dgn 1001 cerita..yg sgt sygkan bntag..kucing Oden yg "kiut"
13. siapakah orang no 2.
Mumy Hanan- seorang mummy yg snetiasa berjiwa muda..dan suka masak..bl akk nk buat cake untuk kt...pertama kali chat terus rapat..tp entah knp tetiba dia mkin mendiamkan diri...merajuk ke kak...
14. bagi pesanan anda untuk orang no 6.
huhuhu..hafiz semoga terus sukses dlm berblog..dan sentiasa memmberikan idea2 yg bernas



Tuesday, May 12, 2009

jadual..

salam semua...ermm minggu ni dekat my school tgh exam pertengahan tahun..so aku x berapa bnyak keje sgtla..tp bnyak jgak..camna tu..huhuhu..yela bnyak nak kena semak paper bdk2 kan..alhamdulillah ajar 3 class jerr...3 class..1 subject ad 2 paper..hurmm..bnyak gak la..td mark paper sampi tersengguk..mgntuk..huhuhu...hari sabtu ngn ahad hr tu aku pg blajar driving..hurm..memg menyeronokkan..mula2 tu rasa macam takut..tp bl dh drive..alhamdulillah senang l jugak..hehheh..mula2 drive kat jalan raya cam x caye je..this week pun ad lagi..hehehe..

harini aku h habiskan baca Novel ke dua yg aku beli..."Rahsia Hati Sofia"..memg best..novel ni menyedarkan kita tentang erti perkahwinan..sebenarnya kadangkala kita silap x semestinya dengan berkahwin tu untuk menghalalkan perhubungan.semata-mata.sebenarnya..perkahwinan adalah untuk menghargai pasangan masing2 dan bagi aku ianya adalah untuk membina ikatan suci dan memanjangkan kasih&sayang..kita bercinta kalo sekadar suke2 untuk apa kan?? jika xde matlamat....selain itu dengan berkawin kt dapt membantu antara satu sama lain kan...dan mendidik jiwa ni supaya menjadi lebih matang...

Thursday, May 7, 2009

jom renungkan...muhasabah diri

cuba kita renungkan sebagai seorang anak.....

Orang kata aku lahir dari perut mak..

(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati.... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma.... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan .... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak aku adalah segala2 bg mak..
Yang selalu nasihat aku..dan tak pernah jemu2 walau berpuluh tahun nasihat.. mak
orang yang sentiasa bagi aku peluang ... mak

Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak

Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....
mak

Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....
mak

Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....
emakku

Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....
mak

Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”

Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku


Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon
mak

Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk
emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak?
mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........


MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....




Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....

berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Wednesday, May 6, 2009

tag

aku telah di tag oleh mumy hanan..siap 2 lagi tag nk jawap..tp untuk kakk ku sorg ni aku sggup..huhuhu
baca ye kak...

1. What is your name? ===> Noor Fatahiyyah
2. A four letter word ===> Love

3. A boy's name ===> Thoriq

4. A girl's name ===> Fatahiyyah..hehehhe..my name
5. An occupation ===> teacher&khalifah
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

6. A colour ===> baby blue

7. Something you wear ===> Baju kurung

8. A type of food ===> sumer hentam..

9. Something found in the bathroom ===> shirt
10. A reason for being late ===> entahla

11. Something you shout ===> ermm..x de kot ye ker??

12. A movie title ===> Ayat-ayat Cinta

13. Something you drink ===> lemon

14. A musical group ===> inteam kot

15. A street name ===> ...entah

16. A type of car ===> don't have car...

17. A song title ===> ayat-ayat cinta

18. A verb ===>run

10 fact about me

1. i'm still single..heheh
2. Have 4 siblings : aku,al-hafiz,al-hakim,fatihah
3. seorg yg suka dicintai ...seorang yg SETIA pada CINTAnya....
4. Seorg yang sering diuji...kadg2 menjadi sgt lemah..selemah2nya..
5. Like to cook.....Chef,reading,blogging,chatg tp dgn kawan2 yg kenal la
6. Like very very much to travel..kalo blh nak pusing 1 dunia melihat ciptaan Allah..
7. suka bisness
8. Like to have so many friend...doesn't matter young or old...as long they like me....
9. ingin menjadi seorg anak yang solehah..kakk yg bertanggungjawab,Isteri yang sentiasa mnjaga suaminya...tnpa mngenal erti lelah(solehah wife),ibu yg terbaik untuk permata hati yg comel&cute...
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot

10. sensitif...mudah sagt terasa..tp jgn risau terasa dihati ni x tnjuk kat org..dan bukan seorg yg moody

Now, I want to tag this people!
k.hani
solehah
anum
nohas
Mr Yus

hehehh.jagn mrh erkkk

kepala otak


hmm dgar tajuk cam ganas je kan..hehehe.sbenarnya x ganas mana pun..x dela akuni suka sgt fikir yg bukan2..aku x taula..knp erk aku ni sensitif sgt hurmmm..mcm mn nak mengelakkan diri dari merasa atau terasa atau berasa...sensitif..kadg aku x nak org lain tersalah tafsir terhadap diri ni...kadg2 bl sensitif ni ada dlm hati pelbagai soalan akan timbul...akan diajukan...haahahahaa....menakutkan..kadg2 soalan tu cam bdk2 pun ada itula aku..
x dela td YM ngn shbat aku solehah...aku ad tnya dia smtg..heheh entahla pas dh tnya baru terfikir...knp blh tnya soalan macm tu.malu btul..tp yela hatini kan..selagi ad bnda yg tak kena selagi tu la pelbagai persoalan akan timbul dalm benakni...hmm so my kpla otak tlong la relakss je..jgn buat kan aku gawat...wahai hati tlgla..tenang2 kan diri ini..jgn mudah mntafsir sesuatu...

Tuesday, May 5, 2009

marathon


huhuhu..pagi2 tadi aku ngn budak2 umah dh berlari..kejar bas..harini bas tu awal la plak..mula2 jalan..rileks je..sekali nampak bas..ingtkan bastu nak terus pegi x tggu ktorg so okla..sekali tgok..rupa2nya p.cik bastu tggu la plak.. ape lagi berlarila sumer terkedek2..pagi2 buta lagi..hahah..waktu tu dah x pikir malu dah..asal dapt bas..penat usah cakap la..dah la juh..kn lintas jaln besar plak...mcm2 halangan mcm explore race....heheh..akuni dah la dengn bawak beg laptop kat blkang dh mcm kura2...heheh...mcmnila...kalo x de transport sendiri..terkejar2..tp x pela alhamdulillah kan..syukur..apa yg ada..
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot


next week mggu exam..so relaks skit kot,tp x tau lagila..alhamdulilah sumer paper exam untuk bdk2 ni aku dah siap..lega...blh wat bnda lain...pening kapala gak kalo x siap..tmbh kalo wat last minute lagila..so jgn la wat keje last minute ye...hasilnye memg x bagus..tp kalo time study dl..aku suka kak blaja last minute..cz cpt masuk..tp jgn la terlalu last minute..hancus...diam x diam sekarg kt dh berada di pertengahan bulan kan..kejap je rasa br semalam tahun baru..ni dh tgh bulan..kadg2 aku rasa usia makin meingkat tp tahap kematangan masih rendah..kadg2 mcm x ckup untuk blajar...tahun dh brubah..semuanya kena pantas...

berubah hati

salam semua.lama rasanya x mencoretkan sesuatu kat blogni..entahla tetiba kehabisan idea dan mood..tp sebenarnya banyak bnda yg nak ditulis..huhuh..tapi bl buka je rs macm x tau nak tulis aper...huhuhu..hmm penat jugak harini pg Mydin beli barg2 dapur untuk sebulan..penuh 1 troli..segala maneka..beli..
cuti hari buruh haritu aku blik kg..erm..bestla..kan jumpa family mak ngn ayah..adik2 sumer..ape erk nk tulisni..napeni...aduh..idea..fikiran dimana kamu muncullah..Ya Allah..kebalikan lah rahmat mu..



Friday, April 24, 2009

pengorbanan


esok bermula aku jadi bidan terjun untuk jg booth kat pesta buku..huhuhuh..best jgk...esok jam 9.00 pagi dh nak bertolak dr umah ke pwtc..esok aku x mengajar tuisyen..cuti jap..ekekek..penant jgk mngajarni..banyak menguji kesabaarn..td aku bc entry sahabatku adik sakinah..dia posting pasal seorang ibu..hmm sedih..memg banyak pengorbanan seorang ibu..aku kagum melihat ibunya..seorang wanita yg sangat gagah bisa melahirkan anak seramai 7 orang..dan membesarkan permata hatinya dengan sempurna..dan nampak gaya nya semuanya berjaya2 belaka..sejuk perut ibu yg mengandung..huhu..mcmtu jgk dgn mak aku..mak akuni low profileje..sempoi..

tp aku jg bangga dengan mak dan aku terign menjadi dan mempunyai hati seikhlas mak..cerita mak aku berlainan skit..tp apa kata kt share sama2 kan..tp ni aku sgkatkan je..mak kawin dengan ayah..atas dasar suka sama suka..huhu..tp perkahwinan tu x ditentang..cumah my nenek sebelah ayah x brapa suka kat mak..huuhuhu..tp mak tabah melalui saat2 dukanya itu..tambah2 lagi waktu mak mengandungkan aku..aku x payah la nak crita erk..cuma paham2 jela kalo mak mertua x suka kt kt..ditambah plak kt tggal dgn dia..huhuhu..mak bnyak berendam air mata..tu sebab aku ni sensitif kot..cz waktu mak mengandungkan aku dl bnyak dugaannya..tp alhamdulillah jodoh mak ngn ayah pnjg..mak dh lhirkan 3 org adik untuk aku..tq mak..blh wat kawan..then sekarang my nenek dh ok..dia dh baik ngn mak..sekarang ni mak yang jg dia..mak ckp..mak x pernah simpan pape..walaupun dia mak mertua dia tetap mak..berdosa derhaka pd dia..my nenek ni jenis suka bercerita yela org tua kan..kadg2 sampai 2 ,3 4,5, kali dia citer bnda yg sama dan dia tnya bnda yg sama..usia my nenek pn dh 70 tahun lebih..tp aku syg my nenek..dia yg ajar aku ngaji,knal tajwid sumer..nenek aku sgt alim..huhu aku je cucu dia yg otai skit..dan sekarang umah aku tu dh macam rumah warga tua dah..knpa cz mak aku pn jga nenek sedara aku..hhuhu..kdg2 kalo time blik umah tu time mlm la..yg terasa sgt bl time makn..mak akan panggil makn ikut time..pastu diorg akan makn ubat..huhuhu..wktu u diorg akan citerla pasal ubat diorg..pastu..cukup time tido..huhuhu..aku bgga ngn mak..dan iAllah aku akan jadi isteri,anak,ibu,menantu yg baik...dan solehah..amien..
"Ya Allah..berikanlah aku kekuatan dan petunjukmu"..amien

cara-cara nak order

salam semua..
ada yg tanya saya macam mana cara nak order telekung ni..ok camni..maaf la ye semalam lupa nak sertakan sekali caranya...sesiapa yang berminat anda boleh lah..



  1. Bank in kan duit anda ke dalam akaun BANK ISLAM sy 14-014-02-082098-6 (Noor Fatahiyyah bt Mohd Amin)
  2. Blh sms di no ni 0195210514 @ email kt :noor.fatahiyyah@gmail.com
  3. tidak termasuk harga kos penghantaran. Harga kos penghantaran RM6 (pos laju)

Thursday, April 23, 2009

jom tengok..

semalam penat btul aku..huhuh pas abis keje terus pg amik stok telekung yg baru sampai..semalam aku mntak keluar awal ye la kan nk jalan jauh..tmbh plak naik public transport lagi la..dan alhamdulillah semalam aku sempat singgah carefoure jap byar baki duit broandband..heheh alhamdulillah blh gn dh broadband..kalo tidak..hmm diam jela..terpaksa la gn yg sekolah pnya line..dn terpaksa la aku usung laptop aku ni naik bas turun bas..sampai skit blakang2..yela sebut pasal blakang dh 2 hari aku sakit blakng termasukla sekarang..tmbh2 semalam..btul2 skit..dduk sakit,berdiri sakit..mana x nya sepanjang perjalanan aku pas ambik telekung tu aku berdiri..(dlm train)..pastu sampi mid valley aku tukar bas..dlm bas pn aku berdiri jgk..ya Allah..sabar la..wktu tu jam lagi..perjalanan aku hmpir makan masa 1 jam..hmmdok dlm bas je..skit btul blkang x yah ckp la..entahla..dl time blajar aku selalu jgk rs mcm ni pastu dh lama x jadi..ni jadi plak...sape tau nak wat cam ner?.. oh ya..sebelum tu jom tgok koleksi telekung terbaru cantik2..tau..harga boleh dirunding..ye..jangan takut..

-Telekung Sulam = Harga RM85.00
-Kainnya lembut dan sejuk.menyerap peluh.
- Mempunyai sulaman yang tebal
- Di belakang telekung ini mempunyai sulaman yang penuh anda blh lihat seperti dl gmbar.
- Harga blh kurang.


- Telekung Sulam bewarna = RM50
- Mempunyai 3 warna biru,pink, dan oren kecoklatan.
-Kainnya juga lembut dan sejuk








Telekung Sulam (Berbunga Timbul)
- Harga = RM 100 (blh kurang)
-Kainnya lembut dan selesa
- Untuk pngetahuan anda bunga pada telekung ini timbul.blh dilihat di dalam gambar.
-Kain nya mempunyai warna yang berlainan iaitu coklat.
-Sesuai untuk dijadikan hantaran atau hadiah untuk orang tersayang.