Friday, May 22, 2009

banyak nyer keje

uhuk...uhuk...terbatuk2 aku..hmm pas abis selsema batuk plak dtg menyinggah..huhu memg x tahan kan kalo salah satu deria ke,anggota bdn ke sakit..tp alhamdulillah masih sihat..cm batuk jela..miggu ni aku sagt sibuk..macm2 nak kn buat..nak kena semak kertas soalan budak2 lagi, pastu nak kena kemaskini fail diorg la..pastu kena isi rekod book diorg la..fuuuh..x mnag tgn dibuatnya..member2 aku yg lain siap bwk blik lagi kat umah..tp aku ..x la..malas la..urusan keje bawak blik umah..x leh nak rest.. kalo kat tempat keje tu pulun betul2..hmmm..
this week aku x de cuti..sabtu ahad keje..sabtu ad tuisyen sampi pkul 12.30..huhu pastu ad blaja kete..ahad keje lagi cz ad "Parents Day"..heheh hari yg menakutkan bg cikgu dan anak murid..tau x knp?
Parents Day ni kira mcm waktu kt dl2 hari mak bapak datg skolh sain kad kemajuan kan jumpa cikgu..tp dl lain citer aku jd murid ayah yg akan dtg sain report card skrgni aku dh jd cikgu..hehhe dh besar dh erk..dh terbalik plak..tp nak wat camne..itulah perjalanan kehidupan..
aku paling takut parents menyerang ...aku dh pernah kena dh taun lepas..ada mak budak tu dtg jumpa aku..dia x puas hati markah anak dia rendah..disebabkan anak dia x ckup masa nk jawab..siap tanya lagi akuni kelulusan darpada mana.hehhee...huhuh jd mgsanya CIKGU..tp ye la tak semua mcmtu dl 10 org tu ada la sorg...tp aku x kisah semuanya membuatkan aku bertambah matang..hmm nobody perfect..cm ye la perasaan risau tu ttp ad la..tkut kn serang lagi..hehhehe

meja yg sgt bersepah..sape kata cikgu x sibuk.sibuk tau..huhuhu..





record book yg kira bagus la..biru je kan..x de merah..alhamdulillah..

6 comments:

Anonymous said...

salam ,adat lah kewajiban seorang guru yg sentiasa ingin memastikan anak2 muridnyer belajar dgn cara memberi kertas kerja..gurukan ibarat lilin yg membakar diri utk menerangi org lain tak gitu cikgu.....

nohas said...

Zaman akak dulu report kad, student bawa balik suruh parents sign kat rumah..ada yg ngelat, sign sendiri..sekarang ni baguslah parents dtg sekolah..tabik kat cikgu..keep up a good work..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to nohas : tq kak

to anonymous : hmm btul tu

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin said...

Salam Ayong,

Selamat la memberi markah pada student2 mu.. mudah2an berkat ayong ajar dan didik mereka, masing2 dapat jawab dengan baik..

teringat zaman muda2..

Emblem of Purity said...

Tak boleh terima anak dapat markah rendah tapi dalam sehari, tak pernah seminit pun tengok pelajaran sekolah anak. Suka menuding telunjuk pada orang lain tapi tidak sedar langsung yang ibu, hantu, manis & kelingking sedang menuding ke muka sendiri.

anumz sarah said...

Salam ayong,

Cikgu ni nampak mcm sempoi je kerjanya tetapi sbnrnya busy. Mendidik anak-anak adalah tanggungjawab mulia. Seronok tgk hadiah. Hehe. Kami kat rumah selalunye yg tolong bukak hadiah mama. Anak2 dia pula terlebih excited. Hehe...

Tetapi yg bestnya jadi cikgu bila anak2 murid berjaya. Itulah hadiah yg paling bermakna.

p/s: Cikgu renang pun masih diingati. ^^