Friday, April 8, 2011

aku

aku..entahla..makin hari rasa jiwa ni kosong..apa yg aku fikirkan aku x menemui jawapan..dan kadangkala adakah jawapan itu betul yg membuatkan si pelajar lulus dalam pepriksaanya...atau pun hanya terkandas di tengah jalan?? yang pastinya aku masih menuggu...menungu dengan penuh pengharapan..kadangkala aku x mampu Ya Allah menggung ujian mu yg begitu berat ini..mungkin luarannya orang nampak aku seorang perempuan yang gagah...yang x tau duduk diam..ade sahaja kerje ...dan memg betul pun aku x pernah duduk diam...hari2 aku di penuhi dengn mengajar..tp aku x menafikan aku cuba larikan diri aku dari sesuatu yang menghantui fikiran itu..kadangkala sebenarnya aku sunyi dengan kehidupan aku...aku perlukan pembaharuan...aku perlukan semangat..seprtimana aku selalu memberikan semangat kepada anak2 didik ku..aku juga mahu diajar,aku juga mahu disayangi,aku juga mahu dimanjakan...sepertimana apa yang aku berikan pada orang lain...aku juga mahu..aku teringin...

iye aku juga tahu hidup ni kadang2 kita di bawah ..kadang2 kita di atas..kadang2 kawan2 ramai bergelak ketawa dengan kita....dan kadang2 kt perlu ingat x ramai kawan2 yang bergelak ketawa dengan kita waktu dulu mahu bersama dengan kita waktu kt sendirian waktu kt perlukan teman untuk berbual....walau ape pun hidup ni kt memerlukan kawan walau apaun keadaan kita..sedih,gembira...dan kt perlu ingat jangan mengharapkan balasan yg baik apabila kt membuat baik terhadap seseorang..sebab apa..kalo mengharapkan sesuatu pasti akan hadir satu perasaan "mengungkit" dalam hati...PASTI....tp kita manusia..kadgkala x dapat lari drpd semua perasaan2 tu...

kadang2 bukan menyalahkan takdir untuk hidup ini cuma kadang2 terfikir banyak dosa sgt kah aku sehingga di uji sedmikian...x layakkah aku untuk rasa bahagia seperti orang lain...Ya Allah jahat sangat kah aku..sehingga aku tidak terpilih mnjadi orang yg bahagia itu..dan baikkah mereka sehingga mereka menjadi orang yg bahagia...

lalu bagaimana aku???

9 comments:

asherin "ash" azmi said...

Salam...wow K.yong..lau na xkenal k yong kan..na leh terpikir tau "whoa,she's like suffering in her deeper life.." serious....na respect k.yong..banyak giler prob tp k yong still go on bile spatutnye rmai da give up da...im glad i read this and k yong,na xtau pe lg na boleh buat slain doa utk k.yong and gud luck in life. :/

Yati said...

Ayong,
bahagia tu ada dalam diri kita, tau. Kita mungkin sunyi, kita mungkin kurang duit, kita mungkin kurang berjaya, tapi kita boleh pilih untuk happy dengan hidup kita atau sebaliknya. Fikir baik, rasa baik dan yang baik akan datang pada kita, ok. :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to nana: tq na..biasala..x dela bnyak sgt problemnye...aade org lain lg mugkin lg truk...cuma k.yg niha..sentimental skit

azieazah said...

Itu tandanya U masih normal, sebagai manusia biasa, perasaan sebegitu adalah biasa.

Asal jangan terbawa-bawa. Jika pandai mengawal sabar, U adalah orang yang kuat...!

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to k.yati:tq kak...btul jgk kata akk bhgia ada dlm hati kt yang perlu mncarinya....

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to k.azie: alhamdulillah kak..hehe masih normal...iAllah sy cuba kawal..kdg2 hidupni kt perlu menghargai dan mensyukuri...

asherin "ash" azmi said...

Sentimental?wow...bestnye lau
sentimental cam k.yong..then na pon nk sentimental gak la xD hehe
betul la pe yang dikata akak2 yg lain tu (akak kan? :P) kita bersyukur and be strong..lgpon kite lahir september,we'rre a virgo,pure girls!(women)... xde yang boleh melemahkan InsyAllah ;)


p/s:re comment kyong kt blog na,cmne k yong tau Bday na? (ada tulis kat profile na ke?) haha memang otai no1 and yes,our hearts are like a beauty garden :D haha minum ke? insyALLAH boleh..xkan na nk biar kyong minum sorang kan? ;D just tgk mse jgak la..hehe kYong pon bukan free sgt ;)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

heheh..adela nana..rahsia mana leh gitau k.yong tau mana besday nana...

Yati said...

Ayong sihat hari ni? Singgah blog ayong hujung minggu ni. Selamat beristirehat! ^_^