Thursday, February 13, 2014

Bersua Lagi

assalamualaikum...

Rasanya hampir dua bulan lebih blog ni tak berupdatekan? sebenarnya ada masalah skit...sy baru 2 bulan lepas sy baru berpindah ke rumah baru.. di Saujana Utama Sg Buloh...so dalam disebabkan proses pemindahan tu pun mengakibatkan kurang masa untuk mengupdate blog..tambahan lagi kat kawasan yg sy tinggal tu tak de port untuk pemasangan internet...aduhai seksa betul rasa..so until now kat rumah memg tak dapat internet...huhuh kesiankan?? tapi nak buat macam mana...

Tapi sepanjang 2 bulan macam2 perkara..dah dilalui...alhamdulillah saya dan suami berjaya membuka sebuah pusat pengajian islamik untuk kanak-kanak dan dewasa yang berasaskan Sunnah Nabi..berhampiran kawasan perumahan yang kami tinggal..kami namakan pusat pengajian tersebut sebagai "AKADEMI HIKMAH"...alhamdulillah..sekarangni dah pun mula beroperasi. Kalau ada rakan2 blogger yang nak datang hantar anak 2 pun sangatlah dialu-alukan..selain itu kat akademi ni juga kami adakan sesi usrah bersama kawan2 semua..free je usrahni just nak mengeratkan hubungan dengan rakan-rakan sambil mempeljari ilmu agama secara santai.. kita kan jemput ustaz-ustaz untuk datang bagi ceramah..tapi yang menariknya kat akademi ni bagi anak-anak atau ibu2 dan bapa2 yang join kelas mengaji kat sini mereka akan diberi kelas fardu ain dan kelas berkuda secara PERCUMA. bestkan?? yuran kelas mengaji kat sini pun x mahal sebulan RM80.00 shj...so, bagi kawan2 yang nak tau info boleh tengok FB akademi hikmah....(https://www.facebook.com/AkademiHikmah)

walaupun dah sarat..heheh semangat tetap ade..hehehe


Hehehe..itu pasal akademi..kalau pasal saya dan keluarga..hmm baru2 ni kesian anak dan suami sy diserang viral fever...aduhai..musim kan..tambah2 anak kecik sy la Qalesya..seminggu demam malam..2 minggu selsema dan batuk..ya Allah x tau nak ckp mcm mn..en hubby pun same...Qalesya sampai sekarang still selsema..cuma ada kurang skit..cuma malam2 tido still tersumbat..macam ubat dan remedi...dah buat tapi..susah sgt nak elok..tapi alhamdulillah 2,3 hari ni mereka beransur sihat...lega sikit rasa...ermmm this week sy dah week 36..dah masuk fasa 9 bulan..berdebar2 jugakktapi alhamdulillah dah prepair semua...hari Isnin lepas pegi check up alhamdulillah Dr ckp baby dah engaged... so harap2 everything ok..nervous..even 2nd baby..kawan2 doakan saya dan baby selamat. ye...:)...AMIN...

Qalesya...nak cuba pakai tudung pulak..huhuhu...pantang kena puji

2 comments:

eB said...

salam yunk...
ya allah, eB nih pun x tau la cakap... businya sampai x boleh nak tengok blog pun. tq yer suudi dtg jenguk kami :)

nohas said...

Alhamdulillah, tahniah..baru je pergi Saujana Utama minggu lepas, tengok pakcik baru operate duduk rumah cousin..selamat maju jaya..dan semoga selamat semuanya..