Wednesday, June 30, 2010

Makan - makan di rumah Lao shi

Rasanya sudah lama aku tak update blog ni sampai password pun hampir lupa..tp alhamdulillah masih boleh dibuka...kebelakangan ini aku agak sibuk menguruskan hal-hal sekolah..almaklumla sejak dh jadi best friend skolahni..huhu bnyak bnda yang perlu aku uruskan..tambahan lagi haritu aku jadi pengarah program untuk Kem Motivasi UPSR..so sgt sibuk..ditambah plak broadband maxis aku buat hal..huhuhu bengang btul..dh byar tapi x leh guna..ape ni..untuk maxis cubala update sistem skit..pastu cubala bagi servis yang terbaik kepada pelanggan..kami bayar tau..

Hmmm...hari ahad lepas aku ngan min,yah, and Nurul berkesempatan berkunjung ke rumah lao shi Faridah...wa..ni kira memnuhi undangan beliau la..memg x sangka sgt dia ajak ktorg pg makan tau fo fa kat rumah dia...kebetulan plak waktu tu poket tgh kering..hmm apa lagi bak kata pepatah ulam dicita pucuk mendatang...kami semua telah menyerbu rumahnya..hehheh

Fuuh memmg best..x tau nak cakp..makn besar btul..dan yang paling best semua makanan yang dihidangkan semua lao shi faridah yang buat sendiri...kagum dan sgt teruja.
antara makannya ialah...tara...:

- tau fo fa
- pizza
- wafer
- corn Soup
- mint tea
- Peach tea..

Ya Allah mmg nik mat Tuhan...aku sempat jgk la bertanyakan lao shi ttg cara buat pizza...tak pe pasni aku nk buat pizza lak..asyik wat kek je kan..hehhhe..


















6 comments:

faddy said...

Wahhh. Nampak sedap! hehe

eL said...

Errr...Lao Shi tu apa Ayong?

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to faddy :- memg sedap faddy...meh la nak join heheeh

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

eL :k.el Lao shi tu cikgu..dalam bhasa cina kt sbut lao shi

Laoshi said...

Haha.. Don't forget to let the Sifu taste the first pizza you make. If it's tasty, that means the Sifu is good. If it's lousy, then the student is no good. Just pulling your legs lah!! Nevertheless, thank you for the good compliments on my cooking. It's my pleasure to have you all for lunch at my place.

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to laoshi: don't worry i wil let you to taste it heheheheh..