Tuesday, February 1, 2011

Impian & mimpi

terasa boring pulak malm ni..actually mula2 tadi mcm dh kehilangan mood nak tulis blog..tApi niat di hati tu ade..heheh jadi dalam dok tengah aku menaip soalan untuk exam anak2 murid aku kat sekolah tu apa salahnya menulis sesuatu yang terlintas di kotak fikiran..ni berkongsi dengan sesiapa yang ingin membaca..apap pun it's just my story...kalau x suka it's up to you k..jgn baca..:)senang dan mudah kan...nak buat ape susahkan kan kepala...buat rungsing je...

saje aku mau tulis tentang mimpi aku malam kelmarin...agak cam malu jugak tapi entahla..teringin nak menulis ...i'm pregnant..huhuh itu la mimpi aku..waktu tu aku rasa cam bhgia sgt..yela mana tidaknya dalam mimpi tu aku rasa mcam ade satu nyawa yang hidup dalam perut aku..huhuhu ..rasa macam real..aku rasa mcm ade sinar bhgia dalam hidup aku...aku ada suami yang aku cinta,yang aku syg and i will become a mother..sgt bhgia...aku mimpi macam ni maybe sebelumnya tu aku ade berchating dengn classmate aku dulu saje tnya khabr, aku tgok gambar wife dia yang sedang sarat mengandung...hmm bhgianya la hai..aku sebenarnya tumpang gembira..yela kawan2 kan...sure la happy kan..tu yg sampai termimpi2..



hmm maybe bila usia dah menginjak separuh abad ni perasaan untuk memikirkan tentang kehidupan akan datang tu lebih kerap muncul di kotak fikiran..ingin punya keluarga sendiri ..punya anak2 yang comel..hmm walaupun agak memenatkan tetapi itulah sebuah kehidupan..aku menulis ni bukanla aku terlalu terburu-buru untuk melangkah ke alam itu tetapi..itulah fitrah seorang manusia...menyayangi dan ingin di sayangi..tambahan pulak bila tgok kawan semua dengan anak sendiri..hati tu pasti terdetik sesuatu..harap2 impian aku tercapai membina mahligai bhgia bersama orang tersayang...amin ya Rabb..

semalam aku layan feeling sorang2 nonton vcd korea..ya Allah ai..sedih gyler citer tu..crita yang mengisahkan kasih sayang seorang isteri kepada seorang suami yang telah didiagnoskan lumpuh..cerita yang mengisahkan kesetiaan.dan penghargaan.argh..mcm2 la...sgt menyentuh perasaan sampai aku boleh termenangis..huhuhu...feeling btolkan...??? tp biarla...itu yg aku rasa puas..jnji aku tak kacau orang..aku buat keje aku...

3 comments:

Yati said...

Semoga Ayong cepat temu jodoh dan mencapai kebahagian yang diimpikan.
Layan cerita Korea ya. ITu la special nya ceriita Korea ni ya. Boleh meleleh airmata tengok.

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

heheh..k.yati pun tgok jgk ke?

Yati said...

Last sekali tengok, cerita Stairway to Heaven tu. Pastu, takut nak tengok lagi. Takut melekat kat tv je. :)