Tuesday, March 29, 2011

trip to singapore

alhamdulillah cuti sekolah haritu aku berkesempatan terbang ke singapore...yela penat keje kan siang malam pagi petang sesekali tu nak la jgk rehatkan..syukur alhamdulillah Allah bg rezeki skit..berjalan la tgok tgok tempat org pulak..syukur alhamdulillah aku ade kawan yang memg orang singapore sape lagi kalo bukan laoshi faridah..tq ye laoshi..
banyak gak tempat yg aku pegi...mulanya changi airport cz aku naik flight dr KL,then aku pg tempanese,aku pg bugis street and yg paling best skali...Pulau sentosa...heheh dasyatnya waktu tu org tgh kecoh2 tsunami kat jepun aku blh lupa plak yg pula sentosa tu betul2 tgh laut...adoi..siap blh dok tepi siloso beach ambik angik..hehehh..alhamdulillah selamat...tp memg best..rasa nak pg lagi..kat situ mmg mcm2 ade ..dan kt situ jgkla letanya Universal Studio singapore...

Singapore bg aku same je macam Malaysia cuma ade bebrapa perkara yg berbeza..1st sekali of course la bab kebersihan..memg bersih,kedua dari segi kemajuan..cepat,efisyen..train kalo ckp 3 mnt sampi memg tepat 3mnt smpai.transportaion kat sn memg best..dia punya stesyen bas mengalah kan Lcct hehehhe cangih mangih..cuma dua je yg x bestnye...toilet dia x de paip..kena pakai tisu..leceh skit...then shopping mall dia x de surau..ape pun kn cari masjid..sush skit la kalo bg org yg x biasa..nak cr masjid..jauh la plak..ape pun alhamdulillah best..pengalaman yg menarik..

8 comments:

Yati said...

Seronok dapat lihat negara orang dengan mata sendiri, walau pun takde la jauh pun, Singapore je. Kak Yati pun tak pernah sampai sana lagi tau. :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

alhamdulillah kak...sonok gak kak..omla kak kt pg..heheheh sy blh bawakkan

anumz sarah said...

=) selamat bercuti kak ayong. Punctuality and cleanliness of S'pore mmg patut dicontohi. ^^

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

btul2...harap2 suatu ari nnt m'sia dapt jd mcm tu

Yati said...

Hihihi... buat masa sekrang tak boleh kot. Ayong banyak shopping ke sana? Dengor barang sana agak mahal.

nohas said...

Bercuti memang seronok..lapang fikiran, byk pengalaman baru..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to k.yati: aah nak kata mahal sangat tu x la jgk kak..tp kalo compare duit kt tu agak mahal skitla...tp lebih kurang je..bli brg untuk adik2 ngn mak ayah je kak..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to nohas:aah kak..Allah pun suruh kt mengembara tgok ciptaan nya...