Sunday, March 24, 2013

Ceriteraku..Geramnya Nyamuk

    Sebenarnya mata ni dh mengantuk sangat dah...lepas siap je kerja rumah..tidurkan Qalesya..tetiba teringat pulak nak update my blogni...yela sekarang ni nak update hari-hari2 macam dulu memang takla...biasala..masa dah berubah banyak tanggungjawab nak kena uruskan...lainla kalau time bujang2 dulu...huhuhu...sekarangni time is precious...coz semua benda nak kena settle dengan baik...

Story 1 (Geramnya Nyamuk)

Sejak dua menjak ni aku tak taula banyak sangat nyamuk berkeliaran dekat umah aku ni...tapi semua benda dah cuci..dah bersihkan...yang lecehnya umah aku ni dekat dengan longkang besar..almaklumla aku dok apartment jadi  faham2 jela...keadaannya tambahan pulak floor bawah sekali...adoi memag masakla....dulu ada juga diorang datng sembur      ...memang kerapla..tapi sekarang tak de dah...hurmm..masalahnya bahaya tu....nyamukkk...setiap pelosok dia ade..abis badan Qalesya...ri sau sangat2....macm2 dah ikhtiarkan ...hmmm tp nyamuk still ade...insyallah esok aku nak try call pejabt kesihatan ke or MBSA supaya take action skit...sangat bahaya...so semalam pegi manjaku untuk beli gelang nyamuk...

Gelang nyamuk..

Beli juga thermometer ni cz senang...nak check temperature  

Beli juga...teething ni..cz Qalesya suka gigit n makan tangan dia....
Teething ni kalau nak beli pastikan BPA Free...bukan ape kan takut Chemicalkan....aku ambik jenama "Bright Starts"...

Hopefully semuanya dapat membantu....


Story 2 (Qalesya dapat adiah dari uncle Jack)

Last week aku, my hubby, Qalesya n mak...di jemput oleh Uncle Jack Qalesya...Ucle Jack ni merangkap adik ipar aku la...huhu bukan omputih ye..melayu tulen...untuk celebrate his birthday...so we all pun joinla...sapa tak nak makan free kan..ahaks...lagipun memang aku malas masak pun malam tu coz sangat tired...heheheh...we all makan2 di "Bumbu Desa" the Curve....

Makan2 time....@ Bumbu Desa

Cari2 something special untuk kasi Uncle Jack.."Chocolate World" @Curve

Baby Car seat adiah daripada Uncle Jack...tq..tp ni amik dr en google..lupa nak snap pic tp cmnila sebijik..huhu


3 comments:

Ezna said...

wahhh time nyamuk menari2 tepi telinga tu yg tak tahan...

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

tau x pe kak...geram sngt2

IDAZS said...

singgah sini, dan salam kenal juga :) bestnya dapat car seat :)