Saturday, March 30, 2013

Qalesya Jalan-jalan with Bonda...

      Disebabkan keboringan yang amat sangat amaklumla tinggal Qalesya ngn mama je kat umah papa pegi office...so kami dengan muka tak malu mengajak Bonda Yah a.k.a CTM Othman pegi jenjalan hehehe...
Lokasi pilihan kami...macam biasala IKEA, IKANO, @Curve...heheh coz dekat...
Lagipun tak crowded sangat kan nak bawak  Qalesya..lagipun nak cari parking agak senang jugak....so tempat pertama IKEA coz mama Qalesya nak beli mangkuk sebijik...hahaha...boleh cenggitu? mangkuk sebijik pun nak naik IKEA..sebenarnya design dia cantik then mcm tahan lama kan..pastu syook cuci mata barang2 kat sana...sometime can get new idea.. :) ingat nak  makan meat ball kat IKEA..dh lama tak makan...tapi terlalu ramai..walaupun hari tersebut week day (Khamis) maybe cuti sekolah kot...so tak CANCEL...T_T......naseb dapat mangkuk..haha ...


Qalesya wif Bonda...selesa sgt smpi tertido...(IKEA)



Pas je membayar...kami pun gerak  ke IKANO...huhu..jauh berjalan...hajat hati nak cari aromaterapi or candle untuk halau nyamuk kat umah tu...so kitaorang pun pegi la ke "Red Envelope" . actually kedai ni baru 1st time nak masuk...sebelum ni lalu je...best masuk situ..aunty kat kedai tu pun sangat peramah..banyak tips yg dia bagi untuk kami....memang best ...so aku pun membeli lah kat sana...atas nasihat aunty tu aku beli satu set Citronella stick...dan bekas untuk letakkn stick tu...nama dia pun aku tak tau...Citronella ni adalah sejenis pokok untuk halau nyamuk...then yang best aunty tu siap kasi cream untuk sapu pada parut nyamuk Qalesya..Creamni adalah cream tradisional drpd Australia yg guna untuk hilangkan parut dan luka... thats good...thank You..pandai aunty tu suruh org dtg lagi kedai dia...


Citronella stick


Cream Lucas



Petangnya kami pergi ke Dengkil..umah Bonda...heheh lepak2 kat sana...Qalesya happy btul dok sana..mana tak nya..nenek layan ..mak long lagi ...semua orang uli2 Qalesya...heheh...

Qalesya pas mandi..nenek baru pas grooming Qalesya...


4 comments:

ashra said...

chumel qalesya..
budak2 ni kalau ada yang melayan,mmg seronok kan..lagilah atuk nenek anti uncle nya sendiri..hehe

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to ashra: memg pun..hehe, sonok layan kerenah diorang even kdg2 agak penat..:)

Yati said...

Lama tak pergi Ikea tu. Bertahun-tahun la. Seronok cuci mata sana, kan. :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

aah kak..sonok..meh la jenjaln KL