Tuesday, September 24, 2013

Harini 1st day aku start keje dekat office my mother in law..huhuhu..ah lama tak rasa suasana office ....mula-mula tu cam pening- peningje...yela aku dah lama cutikan..tapi keje out door tu ade la..macam biasa "Home Tuition" yang aku kendalikan dah berkurun lamanya..mana boleh tinggal..dah sebati dalam jiwa..cuma aku tak masuk sekolah je...tapi masuk umah...heheheh...

Ni pamphlet  my tuition class..sape minat boleh call..:) 

Sebenarnya aku ni nak kata keje sangat tu tak jugak..tapi keje la still kena serius coz ada mission yang perlu deselesaikan..yang sebenarnya hadirnya akuni adalah untuk menolong mak mertua aku...(ayat skema...menantu mithali)...my hubbyla hartitu tetiba balik dari office...dia tanya boleh tak tolong mak..coz tak de orang nak buat account kat office..huhuhu...Mula-mula tu...aku tak tau nak kata apa..yela dah lama tak keje..mana nak handle rumah lagi..adoiyai...tapi bila pikirkan mak mertua aku..tak de sapa nak tolong so..aku dengan rela hatinya menerjunkan diri ....huhuu

hehe...my mission

So, harini..bermula la tugas aku  sebagai orang yang bertanggungjawab untuk manage kan account company mak mertua ku...sekaligus merangkap orang yang bertanggungjawab untuk mengutip bayaran kepada mereka-mereka yang susah sangat nak membayar tu..hurmm...ambik pandai..kan..nak bayar...sussahnye la hai...manusia-manusia..actually company mak metua akuni company Publishing..cetak Majalah, komik dan buku yang berunsurkan islamik nila...kalau pernah terjumpa Majalah Fardu Ain atau Komik UOK? haaa..betoi dah latu..itu yang company mak mertua aku la bikin..huuhuhu ayat promote...tak salahkan..lagipun bahan bacaan ni banyak info-info yang menarik tentang agama secara langsung dan tidak langsung yang boleh kita perolehi...

Lagipun aku rasa kita sebagai masyarakat moden seharusnya tidak terhad dengan sesebuah tajuk buku atau majalah sahaja untuk mencari ilmu..tetapi kita sepatutnya memperluaskan lagi bahan bacaan kita...selagi ia tidak bertentangan dengan agama...Ilmu Allahkan maha luas....terpulang kepada kita bagaimana untuk mencari jalannya...

Majalah Fardu Ain..jangan lupa dapatkan di pasaran!! :)

6 comments:

nohas said...

Ya, betul tu, membaca untuk menimba ilmu..mencari keredhaan Allah..bagusnya terbitkan majalah Islamik lagi berilmiah seperti ni..

アヌム said...

wahh goodluck ye! :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to nohas: tq..nohas..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to mama Harriz: tq..wish me luck...

ashra said...

mar boleh tak nak langgan majalah fardhu ain terus anto rumah?emel saya ya nn.ashra@gmail.com

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to ashra : boleh..no problem..nanti sy uruskan ye..t.kasih