Monday, January 24, 2011

progress my cross stitch project

hari tu pas je cuti Thaipusam aku kena demam selsema..hurmm cuba bertahan untuk x nak demam x nak sakit..tp sakit jugak..yelakan apa la daya kita sebagai seorang manusia..seorang hamba..Allah cakap sakit..sakitla..tak pela mudah-mudahan sakit ini kafarah pada setiap dosa2..yang lalu...ari khamis aritu aku pg klinik ambik ubat..then Doktor kasi MC untuk ari jumaat..doktor suruh aku rehat kat umah..hmm pikir dua tiga kali jugak nak cuti nak pg keje..nak cuti nak pegi keje,tapi memandangkan tekak aku pun sangat sakit...nak bercakap kuat memng x blh..so aku pikir kalo aku pg sekolah pun x blh nak ngjar nak wat per...lagipun tau la kan mengajar kat sekolah tu suara mesti mau power..kalo tak power x lut..budak2nya x makan saman..tambahan pulak sekarang ni student kau bertambah ramai..dan pesen kat sekolah aku plak dari A sampai z cikgu mesti jaga..nak makan ke nak balik ke..nak pergi riadhah ke nesti dengan cikgu...so cikgu mesti kena kuat..kena sihat..kalo sakit memgla...penat sangat..bukan senang nak handle..tak boleh lepas tangan macmtu jer..tambahan pulak sekolah aku tu menumpang di kompleks kerajaan ada orang keje pejabat apa semua..so tak boleh bising sangat kalau tidak sure dia punya pengarah akan komplen...hurmmm dasyat kan...semuatu nak kena jaga tu..yela tau la budak-budakkan bukan tau nak tutup mulut..kadang2 cikgu dah macam tarzan...huhuhu tak malu dah kat orang sekeliling...terpanjang lebar pulak cerita babni.=)..harini demamnya dh ok..cuma selsema..sampai sakit urat-urat kepala..semalam takde pulak sakit.. pagi tadi pas bangun dari tidur nak sujud nak rukuk semayang pun sakit sangat rasa nak terkeluar mata2...maybe "mukus" bnyak sangat yang tak keluar kot..sakit..ni pun masih tersa denyut2 cuma okey skit la..kalo ade sesiapa yang ade petua nak elok cepat sakit camni bagtaula ye...

sebenarnya nak crita pasal progress project cross stitch aku tu...waktu aku dpat MC tu aku boring2 aku buat la..huhuhu dah nak siap dah. Bahagian depan dh siap tggal blakang je skit lagi..ni sakit kepala..susah pulak nak wat..harap2 cepat sembuh sakit tak tahan...tambah pulak nak ngajr...amien..



ni la bahan-bahannya...sebelum di X stitchkan...



dah separuh jalan...



dah siap tapi depan jela

tapi maaf la gambarnye x brapa clear cz ambik pakai hand phone..=) hope enjoy the picture..ade nak tempah ker?

2 comments:

Yati said...

Ayong,
semoga cepat-cepat sembuh. Makan la Elken Spirulina. Akak ni terasa-rasa nak demam. Sakit tekak dan lenguh nak selsema, tapi so far boleh la tahan juga. Kena lawan juga, kalau sakit, camna nak buat kerja rumah kan.
Cantik cross stitch. Nak buat handphone charm ke tu? :)

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

k.yati,
tq kak..aah erk sy pun terlupa pasal sprirulina..padhal p.cik sy yg jual tu..akk cepat mkn ubat kak..
tq kak..aah nak wat handphone charm