Thursday, March 26, 2009

buntu..

sekarang ni aku tengah buntu memikirkan sesuatu..hmm..sama ada nk smbung blajar ambik ijazah full time atau terus keje ngn gaji yg x seberapa..bkn aku x nak terus mengajar..tp kalo aku bgtau korg semua gaji aku..sure sumer mesti terkejut di tambah plak aku start keje dr pukul 8.00 pg hingga 4.30 ptg.so x yah bgtau la erk....memgla bunyi nya macam x bersyukur..tetapi sebenarnya..aku bersyukur ats nikmat yang di berikan oleh Allah..kerana aku ad pekerjaan kalo nk compare dengan org lain yg menggangur kan..cuma aku kalo boleh nak menambah baikkan kehidupan aku.gaiji aku setakat lepas makan minum aku nak bagi duit kat parents pun susah sgt..x pela forget about it..

sekarang aku tgh pening untuk sambung belajar...sekarang umur aku 23 tahun..muda ke tua?hehhe pecah rhsia..kalo aku continue study 2 thun..so aku grad umur aku 25 tahun..dah separuh abad dah tu..akuni perempuan...mestila nak berumah tangga kan...tp yela keje pun x de lagi..nak cari keje lagi...kumpul duit lagi..huhu..berat tu..aku kena keje keras...perempuan ni makin tua..makin bnyak masalahnya...x macam lelaki makin tua makin hensem..makin berjiwa matang...so x salah kalo lelaki kawin pada usia yang tua..tp kalo perempuan kawin pada usia yg tua..yela ada beberapa masalah la...hmm..entahla..doa jela..

YA Allah..bantula hambamu ini mencari jalan yang benar& menuju kejayaan ..amien

8 comments:

MrYusSmile said...

salam..
itulah namanya kehidupan dan putaran hidup, kita manusia d berikan akal fikiran utk b'fikir sejenak akan diri kita..apa target sbnr yg kita nk..ada 2 dlm hidup ni.. kawin or kerjaya..tu bg wanita la. so far perempuan mmg akn risau bila umur lanjut, sbb tkut x laku..tp kena fikir akn jodoh jgk..kdg2 b'cinta lm x ten2 kekal utk selamanya. dan kena fiki siapa psgn kita tu.. tp klu nk ikutkan pd n3 awk ni..hope so..wat la istiqarah. pilihan hidup ats diri sndr dn pilihan hdup dari pertolongan Allah.. wat la sekerap yg mgkin..insyaAllah...Allah akn beri jalan yg mudah kpd hamba nya..cuma sabar dgn setiap dugaan. Hanya org2 islam sj Allah akn duga, bila senang d duga dan bila dlm kesusahan pun d duga..so..wat la yg terbaik ok..peace!!

Marzalina said...

ayong..buatlah PJJ..keja sambil belajar, innsyaallah ada jalan buat kita mencari sinar kejayaan.

orangbukit said...

Salam..ijazah itu utk persiapan masa depan, InsyaAllah, ada rezeki, dapat kerja yg baik..berusaha, berdoa & bertawakkal.

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

syukran untuk semua...terharu

Emblem of Purity said...

Adik...kenapa kena fikir umur dan rumahtangga untuk buat keputusan sambung belajar? Adik boleh buat kedua2nya dalam satu masa. Mesti boleh sebab sudah ramai yang membuktikannya. Yang penting "aku nak buat".

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to k.El:tq k.El..tula haritu teringin nak tnya kat k.El u mana yg blh wat PJJ

Emblem of Purity said...

akak dah send email kat warda. email ta'aruf :-) lepas ni kita boleh sembang lebih lagi tentang tu ok.

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

huhuhu ok kak..tq