Saturday, March 28, 2009

KUIS

hmm petangni hujan masih renyai2...aku baru sampai di KUIS(Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor)..markas perang ku dulu..hehee..lepas habis ngajar tuisyen kat sekolah td aku terus datg kesini..naik public transport...huh...pusing banget udah lama nggak kek gini..tp still best..biasala hidupkan..td aku naik bas sampi Mid Valley,pastu singgah Mid valley jap beli air ngn sedikit buah tgn buat adik2 juniorku..yg sedg menti dibilik..huuh (ulfah & iva).aku belikan muffin dan tart telur je untk diorg..pastu dari mid valley aku naik train sampi ke bangi...MasyaAllah..dlam train td macam sardin dalam tin...aku x taula..mereka2 semua nk pg mana..mgkin mcm aku jgk kot ad urusan, atau keluar shopping..yela hujung mggukan..

aku ke KUIS ad urusan bisns..cewah..mcm2, sebut pasal busnns aku memg minat sgt bisnns ingat lagi waktu kat kolej dulu aku pernah berniaga jual buah..mcm2 buah aku jual jambu, betik, nenas..aku buat bsns ni ngn sorg kawan..dia nk join skali..so okla..pastu aku jual kerepek..kalo nak tau yg paling kelakr sekali waktu aku sedg bergiat aktv dlm jualan ni..wa..semua block asrama yg ad kt KUIS ni aku naik..accept block lelaki la..dari block A sampi la F..setiap block ad 5 aras..setiap aras ada 9 bilik..semua bilik aku ketuk.bayangkan la..dialog aku camni..

"assalamualaikum..ade sesapa nak beli buah, kerepek..macam2 ade"..

kalo ada org beli seronokla aku..sengih je.(^_~)...cepat jualan habis,cepatla blik bilik..kira untung...huhuh..memgla macm malukan tp itu waktu mula2 je..lgpun ramai jugk yg menjual macam aku..ad yg jual nugget, n.lemak..hmm ikutla..sape yg rajin meniaga..yela aku sebenarnya mlas nak susahkan family kt kg nak call ayah&mak mintak duit..huhu.memg aku x suka..kalo dh tggl RM1 dh x de ihtiar lg br aku akn mntak duit..itulah aku..call tnya khabr je..lagi satu dulu aku pun buat bisnss repair laptop..dan bissns yg aku pling laris buang virus..hehhehe..bilik aku dulu dh jd mcm cc tp yg mana laptop yg rosak teruk2 aku akn postkan pada myCHINTA..heehe
even sibuk meniaga aku x pernah lupa study..alhamdulillah..itulah perjuangan aku di KUIS..

2 comments:

MrYusSmile said...

best bila flash back blik kenangan lama..hehehe..

sweet memories..

peace!!!

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

to MrYus> memg pun..kadng sedih jgk..trigat kawan2 lama..tmpt lepak dl2 kat kolej..terbayang2 saat blajar..huhuh sob-sob..