Thursday, February 19, 2009

stress...

kebelakangan ni aku sering merasa dan berasa stress..stress atau tekanan arghhhhhh...tension sumer ad..nk marah org pn ad...aku pn x tau sebab apa jadi camni..maybe bnyak tekaanan yg pelu aku hadapi kot..keje, personal..mngajar pun stress tau..sape kt x stress ngn kernah bdk2 la..mcm2....mcm2...bila dh bercampur adukk mmgla jd stress..tmbahan plak hm intnrt akuni,..x leh gn lagi..heheh cz aku x bayor..so telah disekat..bkan aku x nak bayor..tp aku geram..broadband ni selalu buat hal jer..skit2 x leh guna..

kadang2 rasa nk pergi bercuti..tp x tau nk pg bercuti kt mn....rasa mcm nk kosongkan kepala otakni..aku ni terlalu bnyak berfikr..sedgkan bnda tu kecik je..entahla...

yg penting sebaik2 mpat mgadu adalah yg Maha Esa..mcm2 rs ada, masam, manis, pahit...

Ya Allah tolongla hambamuni..

2 comments:

Nurhani Salwa Binti Jamaluddin said...

Lama tak visit sahabat blogger ku ni.. rupa2nya tengah susah hati.. sabar dan istighfar banyak2..bercuti pun bagus, dapat rehatkan fikiran.. tadi saya sempat ziarah anak boss yang sakit kena buatan orang (santau) . Baru tingkatan 2, kurus kering jadinya budak tu, sebab tak lalu makan dan asyik muntah ajer.. Sian tengok mak bapak dia susah hati kenangkan anak dia. Saya terus sayu dan bersyukur banyak2.. sesusah2 saya. ada lagi orang lebih susah dari saya... Alhamdulillah.. syukur dengan nikmat yang Allah beri.. Itu terapi saya nak kurangkan kekusutan/ tensen. Tengok orang yang lebih teruk ujiannya.. Maybe u ada cara lain. Most important, remember Allah semasa susah dan senang, Dia akan remember kita masa susah dan senang:) Wallahua'lam..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...

tq Hani...aaah..mmg itu sebaik2 tmpat iaitu Allah..